21.05.2016 | 1:05
Местан жали за „откровения евроатлантик“ Плевнелиев
Лидерът на ДОСТ подозирал, че президентът бил заставен да се откаже от втори мандат

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан жали за Росен Плевнелиев и отказа му да се кандидатира пак за президент. Той дори заподозря, че може да е бил заставен насила да го стори, задето критикувал руския президент Владимир Путин.

„Жалко, че г-н Плевнелиев няма да е кандидат“, каза Местан след заседанието на първия Национален съвет на новоизлюпената партия. „Съжалявам, че един президент, откровен евроатлантик, няма да се кандидатира, за да повтори мандата си”, затюхка се той.

Според Местан тук можело и да има други причини, освен личните – Плевнелиев да е бил заставен да плати висока цена за откровените си антипутинови позиции. Основният критерий кого ДОСТ ще подкрепи за президентските избори е да бъде не по-малък евроатлантик от Плевнелиев, стана ясно от обясненията на Местан.
По повод отхвърленото президентско вето върху текстове от Изборния кодекс, Местан нападна премиера Бойко Борисов с констатацията, че се делегитимирал като носител на демократичната власт. Кабинетът „Борисов 2“ се кодифицирал в модела на властта „Орешарски“, откри човекът, който крепеше последния преди да го свали.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране