21.08.2023 | 20:22
Мигрантски орди палят пожарите в Странджа (видео)
Местните жители зоват за помощ и са категорични, че не става дума за тяхна безотговорност или на овчарите

Хиляди декари в Странджа горят на около 100 метра от манастира в село Голямо Буково „Свети Живоприемний Источник“.

Шансът пламъците да не са обхванали към момента и самото село, където има скъпи имоти, е в това, че вятърът духа в противоположна посока. За да се овладее пожарът обаче е необходима намеса на противопожарен автомобил, защото само с доброволци няма как да се потуши огън в смесената гора – иглолистна и дъбова. Едновременно с това гори Осман баир и ловните полета около Голямо Буково, които са пълни с дивеч.

От селото алармират Флагман.бг и искат помощ от противопожарната служба. Кадрите от видеото, което публикуваме, са заснети току-що и са от района на манастира. В дълбочина се вижда и друг пожар – край село Горно Ябълково. Местните хора са категорични, че не става дума за безотговорно отношение от тяхна страна или на някой разсеян овчар.

Те твърдят, че гората гъмжи от нелегални мигранти, които не само, че пушат и хвърлят безразборно фасовете си, но и вечерно време палят огньове, тъй като през нощта в планината температурите падат до 15-16 градуса. Вчера и днес в Странджа има рекордни дневни температури – 40 градуса. Не е валял дъжд повече от три седмици.

Във видеото се виждат остатъци от мигрантските отряди, от които може да се направи извод кой причинява пожарите. Вчера огнената стихия едва не погълна друго странджанско село в близост – Кубадин. Едва преди няколко часа огънят в село Кубадин беше овладян, имаше опасност цялото село да изгори.

 

1 коментар

  1. миг каза:

    За границата, против мигрантите няма бронирани машини, но за Украйна има.
    Нали трябва да си напълни гушата националния предател Тагарев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране