07.07.2023 | 12:02
Мистерията продължава, в Дупница се чудят: Мъртъв ли е брат Галев?
Дупничани все повече вярват, че Геле е жив. Категорични доказателства към момента няма, експертизите още не са готови и никой не видя трупа на Ангел Христов, защото ковчегът бе затворен

Дупничани все повече и повече не вярват, че Ангел Христов-Геле е мъртъв. Слуховете, че брат Галев е жив, започнаха още преди погребението му, но заради бавещите се експертизи от над месец местните хора са убедени, че е жив.

„Как ще са готови експертизите, при положение че трупът не е негов! Знаете как е у нас, трябва да нагласят нещата. Няма да се учудя накрая да се окаже, че пробите са провалени. Като нищо да кажат, че са били замърсени, не са взети както трябва или нещо от този сорт. После трябва тялото да се ексхумира и нещата ще се замотаят и накрая хората ще забравят. Всяко чудо за два дена! Сигурно пие коктейли на някой плаж, дано!“ Това коментира пред „България Днес“ човек, който познава Братя Галеви от доста години по една или друга причина, но пожела името му да не се оповестява.

Както „България Днес“ писа още в края на миналия месец, резултатите от двете експертизи на Геле не са готови. Това кара съмненията у дупничани да се засилват, а като вземем предвид, че ковчегът беше затворен, всичко изглежда като инсценировка.

Само шепа хора, близките на брат Галев и отец Паликарски твърдят, че това са само и единствено слухове.

Не вярвам да е инсценирано, съмнявам се! Ковчегът беше затворен, защото тялото е било посиняло. Близките така поискаха, но ковчегът не беше закован, всеки можеше да го отвори. Относно експертизите, нямам никаква идея защо се бавят толкова. Абе, тъжно ми е, яд ме е! Такъв хубав човек си отиде без време. Само добро съм видял от него и Пламен Галев, както и цяла Дупница. Що живота са спасили, операции на очи, на едно момченце животоспасяваща операция му направиха благодарение на Братя Галеви и други бизнесмени. Тъжно ми е просто!“, разказва отец Паликарски.

Към момента официалната информация от аутопсията на Геле е, че е имал рак на белия дроб в късен стадий и се е откъснал тромб, който е довел до инфаркт.

Неофициалните версии са три. Едната е, че е жив, другата е, че е починал от инфаркт наистина и третата е, че е убит. Смята се, че е възможно брат Галев да е ликвидиран, чрез медикаменти или отрова, които причиняват инфаркт. Окръжната прокуратура в Кюстендил също нищи подобна версия, тъй като освен ДНК експертиза на трупа е назначена и химическа експертиза на кръвта. Едната ще докаже дали това е Геле или не, другата дали има следи от чужда намеса. Друг е въпросът кога ще са готови тези две изследвания, които по принцип отнемат не повече от 10 дена. Минаха вече над 30 и все още резултати няма.

На 3 юни стана ясно, че 54-годишният Ангел Христов е умрял. Според МВР и запознати Геле е починал предната нощ в имението си в село Ресилово, а според съобщението за смърт – на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница. От лечебното заведение отрекоха на тяхна територия да е констатирана смъртта.

Служителката в община Дупница, която издава смъртния акт, забелязала, че личната карта на Христов е изтекла преди 5 г., но не било нейна работа да знае кой се издирва, нито е отговорна за изтекъл документ за самоличност. Забелязва обаче, че фамилното име в съобщението за смърт, издадено от гастроентеролог от частната болница, е сбъркано, и връща документа за поправка. Полицията остана изненадана, защото се оказа, че никой от служителите не е знаел, че Ангел е в България. През това време съпругата му Радмила бе организирала погребението му, но из града мълниеносно се разчу за случката и полицията реагира, като иззе трупа и го откара в столичната Съдебна медицина. Именно тогава бяха назначени и експертизите.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за разследване на причините за смъртта на Христов и за това как е успял да проникне в България.

На 8 юни Христов бе погребан в алеята на църковните настоятели и спомоществователи в Дупница. На самото погребение един от приятелите на Ангел Христов, бивша барета, каза: „Не може такъв здрав човек да почине по този начин!“. И лансира версията, че е убит.

В момента тече разследване, което е към своя край. Очаква се съвсем скоро то да приключи и да бъде оповестено от Окръжната прокуратура в Кюстендил, разбра „България Днес“ от свои източници в правната институция.

Ченгетата дирят и Пламен Галев, който също се издирва от Интерпол с червена бюлетина. Двамата имат по 5 години присъди, но давността скоро изтича и Пламен може да се завърне вече като свободен човек.

Текст под снимка: Ангел Христов бе изпратен от Златко Баретата, Пепи Лашов и други от кримисредите

Друга кримисмърт разтърсва местните

Криминално проявеният Христо Бански от село Бистрица е открит мъртъв в апартамента си в Дупница. Това се случва само два дена след погребението на Геле.

Сестрата на 46-г. Бански отива в апартамента в „Блока на смелите“, където живее брат й, след като цяла седмица се опитва да се свърже с него, но безуспешно. Открива го на пода в една от стаите мъртъв. Криминалистите оглеждат трупа, но не намират следи от насилие. Тялото е изнесено от апартамента и закарано в кюстендилската болница, където ще се извърши аутопсия на тялото му, за да се установи причината за смъртта. Предполага се, че Бански е починал от инфаркт точно както Геле.

Преди около три години българската полиция и карабинери в Италия в съвместна акция разбиха група за крупни кражби в големи складове в Италия на различни видове стоки. Тогава в Дупница бяха арестувани трима участници в групата, а Христо Бански беше задържан в Италия.

Според запознати починалият е заплашен, докато е бил в Италия, и затова се е върнал у нас малко преди да умре. Как е станало това, предстои да разберем.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране