04.06.2015 | 21:20
Мним братовчед на депутат мамил хора с общински жилища
Събраната сума за подкупи е била около 200 000 лв., взета от 42-44 души

Гражданин, представял се за братовчед на депутата от Реформаторския блок Вили Лилков, е събирал пари за подкупи, срещу които е обещавал предоставянето на евтини общински жилища. За престъпната схема съобщи на брифинг в парламента самият Лилков, който е подал сигнал до прокуратурата и в рамките на три седмици инициаторът на групата бил задържан.

Събраната сума за подкупи е била около 200 хил. лева, взета от 42-44 души. Измамникът, злоупотребил с името на депутата от Реформаторския блок, носел същата фамилия, но нямал роднинска връзка с Лилков. Той обещавал на потърпевшите да им осигури евтини жилища в София на цени от 6-7 хил. лв. Замесвал е и имената на служители и зам.-кметове, но Лилков отказа да уточни кои. Той самият разбрал за схемата от ужилени граждани, които се обърнали към него като депутат да им съдейства за по-бързото получаване на жилищата.

Прокуратурата е образувала дело за организирана престъпна група.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев припомни, че преди време неговото име било замесено в подобна схема по повод конкурсите за нотариуси. Той предупреди, че тези случаи после се използват за фалшиви компромати срещу политици.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране