08.03.2018 | 0:01
Мнучин: Не се боим да влезем в търговска война
„Без съмнение ще въведем тези мита и ще го направим много, много бързо", твърди US-финансовият министър

Администрацията на САЩ няма да се откаже от планираното обявяване на мита за вноса на стомана и алуминий, независимо от критиките по адрес на Вашингтон, заяви финансовият министър Стивън Мнучин. „Без съмнение ще въведем тези мита и ще го направим много, много бързо“, заяви той в интервю за телевизия Фокс.

По думите на Мнучин президентът на САЩ Доналд Тръмп „не се бои да влезе в търговска война, макар че това не е нещото, което искаме“. „Нямаме намерение да влизаме в търговски войни“, каза Мнучин.

Министърът отбеляза, че Тръмп „разбира икономиката, разбира бизнеса“. „Той се безпокои за американските компании и американските работници във връзка с търговски сделки, които не са честни“, подчерта Мнучин.

В същото време министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос като че ли маркира стъпка назад в привидно твърдата политика на Тръмп по отношение на вноса на стомана и алуминий. Пред Си Ен Би Си той заяви: „Наскоро президентът каза, че е готов да предложи облекчения [за митата] за Канада и Мексико. Не искаме търговски войни. Искаме разумни отношения с нашите съюзници.“ На 1 март Тръмп каза, че през тази седмица САЩ ще въведе мита за вноса на стомана и алуминий (за стоманата 25%, за алуминия – 10.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране