13.11.2015 | 0:01
Мобилизация в кръга на шегата
Товарете снежинките в бурета

Антон Хекимян, bTV: …Какво правим обаче с пътищата с дупките, министър Павлова?

Лиляна Павлова, МРРБ: Тук понеже, да, коментара го чух – „първо оправете пътищата, после ще плащаме“. Но нека да кажем така. Това малко е като с яйцето и кокошката – кое е първо? Нали в крайна сметка, за да ги оправиме, трябва да има приходи в пътната агенция, която да инвестира в ремонт на тези пътища. Дали приходът ще е от държавния бюджет, през горива, акцизи, данък пътен или винетка, това е – трябва да има приход, за да… Повече приходи ще ни позволят повече разходи за пътищата да асфалтираме. (…)

АХ: Мека зима е до този момент или пък хубава есен. Но за зимата има ли готови пари, ако падне повече сняг?

ЛП: А, да. Вчера бях на изслушване в парламентарната комисия (по транспорт) и ме питаха готови ли сме за зимата. Аз, така, нека да го кажем и в кръга на шегата – докато грее слънце, всички сме готови да посрещнем зимата. А иначе сериозно – въвели сме, вие знаете, със заповед въвеждаме начало на зимата. Това означава, че фирмите, които са на договори за поддържане, трябва да имат мобилизация и готовност на опорните пунктове – 2500 в цялата страна, да разположат техника и да разположат сол, пясък и химическите материали.

АХ: Кога сте разписали началото на зимата? Кога трябва да започне?

ЛП: Говоря за зимна мобилизация. Говоря – това пак беше в кръга на шегата. Заповедта се казва „Зимна готовност“ – за да бъдат в готовност, защото и сега проходите на републиката и високите места се обработват нощно време, нищо че при нас усещането е, че още е топло. (…)

…Готовност и мобилизация има. Следим през 300 пункта през съдействието на БАН метеорологичната прогноза. Обработваме в проходите и високите места. Така че бих казала, че имаме готовност, но трябва да има готовност и във всички нас.

АХ: А имате ли готовност да ги ловите във въздуха* или не?

ЛП: За въздуха… Но трябва пък, нека да кажа, да апелирам към всички, които ще шофират при зимни условия. Всеки един от нас трябва да е мобилизиран, за да спасим и нашия живот, живота на децата ни; да имаме зимни гуми, много важно, да караме през зимата със съобразена скорост. Двата изключително важни фактора…

АХ: Още пари, още пари и 97 лева за винетка!

ЛП: …Изключително важ… И разбира се – да си плащаме винетката.

АХ: Имаше призиви за това групово да не се плащат винетки.

ЛП: Дестабилизация и анархия ако търсим, винаги можем да правим такива призиви. (…)

АХ: Свършиха ли с изборите и семейните скандали в управляващото мнозинство?

ЛП: Аз не мога да кажа семейни скандали. Смятам, че това са просто предизборни и следизборни емоции. Всеки има право на емоции, все пак сме хора, не смятам, че има драма.

АХ: А останахте ли без опозиция реална?

ЛП: Колко е активна опозицията, разбира се, е решение на самата опозиция и с какво поведение ще бъде и ще предприеме. Аз винаги съм смятала, че трябва да има опозиция, трябва да има, в случая, силна левица, за да имаме антитези на тезите. Лично моите впечатления, бих казала, е впечатлението ми от комисиите в парламента. Когато говорим на експертно ниво – дали в регионална комисия, дали в транспортна комисия – дори с опозицията, да, има дебат, да, има въпроси, да, има опозиция. Но когато тя е конструктивна, а аз смятам, че това е продуктивното, мисля, че може да се получи диалог.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране