20.11.2015 | 12:13
Москва скочи на Плевнелиев за „хибридната война“
Русия съветва президента да следва световните тенденции

Интервюто на българския президент Росен Плевнелиев пред британския вестник „Индипендънт“ страда от дефицит на аргументи. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Така тя коментира изявленията на Плевнелиев, че Русия е извършила кибератаки срещу сайтовете на българските правителствени институции и Централната избирателна комисия.

„Очевидно, че това е дефицит на аргументи. Повтарят се вече използвани тези“, каза дипломатът. Тя посъветва Плевнелиев да си намери „компетентни съветници, които биха могли да предпазят България от по-нататъшни груби грешки“.

„Да се надяваме, че българският президент ще се въздържа занапред от такива неоснователни, гръмки и странни изказвания“, каза Захарова.

Според нея „русофобията е тенденция от миналия сезон“. „А през новия сезон на мода са прагматизмът и реализмът“, отбеляза говорителката на руското външно министерство.

„Тези, които предпочитат да следват модата, без да имат собствен стил, бихме ги посъветвали да следват световните тенденции“, добави тя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране