23.11.2017 | 16:15
Можем да приемем оградата на границата и за арт инсталация
Темата „имигранти” я няма, ДПС са дребни за Ердоган, коментира Вежди Рашидов

С талант и художествено образно мислене можем да приемем граничната ограда и за арт инсталация. Това каза бившият министър на културата Вежди Рашидов в „Тази сутрин“ по бТВ, след като водещият Антон Хекимян каза, че падналата ограда край Малко Търново не може да спре никого.

„Арт инсталация може да се направи от всичко. Елена Йончева е прекрасен журналист, но прекалено се тиражира това с оградата. Оградата е превантивна. Тя е необходима, защото е на външната граница. Говори се за корупция. Студията станаха място за негатив. Това не е хубаво“, коментира ексминистърът. „Две години в България вече я няма темата имигранти, а 3 млн. стоят на турско-сирийската граница. Нормално е да минават по 30 души. Ние сме малък народ и ако тук 5000 човека влязат, тази ограда щеше да ни се стори като брюкселска дантела”, подчерта Рашидов.

„Благодарение на оградата няма опашка. Ако трябваше да храним бежанци, както бяхме започнали да превръщаме училища и бивши казарми за техни леглови бази, щеше да е страшно. Тези 3 млн. бежанци в Турция ядат по 3 пъти на ден, ползват ток, учители, лекари, това са все пари от турската държава. Ами ако бяха дошли 5000 в България, какво щяхме да правим”, попита бившият министър.

На въпроса дали се променят традиционно сложните отношения между Ердоган и ДПС, той отговори, че много са дребни ДПС за Ердоган като президент на 85 милиона.
Вежди Рашидов не пропусна да похвали музейния комплекс „Квадрат 500”, станал известен като българският Лувър. Според него той е един „много добър пробив за българската държава”. След спечелен от Рашидов бас по време на европредседателството ще има изложби на класически образци на изобразителното изкуство – от Леонардо през Рубенс до Рафаел.

Вежди Рашидов похвали приемника си Боил Банов, като посочи, че преди това през годините „много проекти закъсаха от инфантилността на всички министри”, които решавали, че всичко започва от тяхното управление и не демонстрирали приемственост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране