12.06.2015 | 16:27
На 6 май с автоматите били без затвор. Причината – сериозна
Внимателни сме, средата е променена, разясни Ненчев
Автоматите на военните по време на парада на 6 май са били деактивирани, а причината за това е била “доста сериозна”. Това стана ясно от думите на министъра на отбраната Николай Ненчев във времето за парламентарен контрол.Той обясни, че затворите на автоматите били свалени по решение на НСО и военна полиция.  По-късно пред журналисти Ненчев не отговори на въпроса дали заповедта е продиктувана от опасение за покушение върху някое от официалните лица на парада.

“Не мога да ви отговоря, но очевидно е имало доста сериозни причини”, каза министърът. Той не скри, че подобни заповеди е имало и други години. “Живеем в много силно променена среда за сигурност. Трябва да бъдем особено внимателни и ние сме. Не бих си позволил, ако има и най-малката опасност да бъде застрашен човешки живот, аз да постъпя по различен начин”, каза Ненчев и допълни, че няма да търси отговорност от генерала, издал заповедта.

Въпроса повдигна депутатът от Патриотичния фронт Милен Михов. Той се възмути от унижението, на което се били подложени българските военни и поиска да се въведе забрана за подобни методи.

1 коментар

  1. Кукулкан каза:

    Тиквата не беше на парада. А руснаците още държат на него. Българите с рационално мислене псуват мутрите и руснаците и се изнасят от България. МВР е тумор и трябва да се изреже. Това е организираната престъпност в България внос от Русия. Личи си по допуска за Класифицирана информация каквито уплашените и Не присъствали на “мероприятието” нямат от ЕС и НАТО. Тикви, бъчви, кратуни, клещи, винкели, джойстици, чорапи, шадравани, инкасатори и други Пре’кори на лош мат’рял….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране