27.08.2019 | 10:56
На „брифинг” без журналисти ГЕРБ обяви коалиция със СДС за местните избори
Не стана ясно дали Йорданка Фандъкова ще е кандидатът на партията за кмет на София

ГЕРБ и СДС ще си партнират и на предстоящите местни избори, след като се явиха като коалиция на вота за Европейски парламент. Това обяви лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на „брифинг” без журналисти. Видео от изявлението му беше пуснато в профила му във „Фейсбук”.

На него присъстват лидерът на СДС Румен Христов и кметът на София Йорданка Фандъкова, но от думите на Борисов не стана ясно дали Фандъкова отново ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София.

Дали сме автономия на местните организации, обяви лидерът на управляващата партия.

Специално за София, мисля, че ще бъдат много подли тези избори – заради установената практика да се прилепва към някоя партия или някой кандидат, заяви Борисов.

Обединението на старата десница не е само необходимо, но и много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност, каза от своя страна Йорданка Фандъкова, която е зам.-председател на партията.

„Какво значи да имаш претенцията да си алтернатива, и да не издигаш свой кандидат в голям град, а да подкрепяш някого. Ние сме длъжни да издигнем наши кандидати. В някои градове ние ще издигнем кандидати, в други градове ние ще подкрепим издигнатите от вас кандидати”, обърна се Борисов към Христов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране