08.08.2023 | 12:09
На Тити му се доплака и федерацията се отрече от него
Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, казва президентът на БФБ Георги Глушков

Българската федерация по баскетбол публикува официална позиция по широко дискутирания случай с Константин Папазов. От името на президента Георги Глушков, БФБ категорично се разграничи и остро осъди действията на настоящия президент на БК Левски, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

Пред певеца и аудиторията му Папазов разказа през март как преди 28 години остригал половинката си тогава Гергана, която му изневерила с най-добрия му приятел.

„Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“. В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност.

Георги Глушков, Президент на Българската федерация баскетбол“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране