07.11.2016 | 1:43
Началник, дай на простака да се напростачи!
Нема лабаво

Бойко Борисов го хвана страшен мързел и почти не ходи да агитира, Цецерон изнесе цялата кампания на носа си. Вярно, че премиерът е зает да оправя международното положение и да крепи геостратегическата стабилност. От друга страна – вярваме в международното влияние и авторитета на нашето Бойче, защото сме чували от самия него и съпартийците му колко много е уважаван той в целия свят и колко тежи авторитетът му. Вярваме, както се вярва на 5-годишно момче, когато разказва убедено, че току-що е видяло на двора покемон от плът и кръв.

***

Та така от мързел или ангажираност ББ си местеше седалището, колкото да открие някой саниран блок. Например в Благоевград – града с най-много налепен стиропор по фасадите.

„Господари на ефира“ показаха как при откриване на саниран блок в Благоевград ББ бута кмета Камбитов към микрофона, щото забравил да благодари за нещо. Всъщност Камбитов минута преди това е благодарил най-подробно за всички благодеяния на премиера и правителството, но пропуснал да каже за новата църква. „Кажи колко парА ти дадох миналия път!“ – боботи ласкаво Бойчето и кметът съответно се връща да си доизкаже благодарностите. След това взема думата Бойчето и става ето това.

***

ББ: Ох. Скъпи отчета! Благодаря ви, че сте тука. Благодаря ви, че поръсихте за здраве тия хора и всички нас! Че както пише у тая Книга – без Господа нищо не мое се напрай. Да вървиме по правата вяра, да ни поглежда от време на време с едно оче. Не непрекъснато, нали има много работа – от време на време само! Да сме живи и здрави. Това да искаме от Него, другото ще го свършим. (…)

Ей го сега човека – седи си там на прозореца и некой е дошъл и му направил дограма нова! Направил му изолация нова. Направил му покрива, направил му входа. Средно на семейство влизат между 10 000 и 15 000 подарък от държавата. И само за тия пари не ме е яд, защото те отиват преко у хората. Не заминават ни за Вашингтон, ни за Москва.

…Това (санирането) е пряко, виждате как изглежда. Да ви го рисувам – кво да му намериш кусур! А и най-добрата, как да го нареча, най-добрият контрол в света е на тия блокове. Баби, дедовци, домакини – седят, отче, и всека боичка гледат. Нема лабаво! Така че – да бъдеме мъдри само, да помниме; и да съдиме, както е казано у Книгата, по нап-ра-ве-но-то. По делата. Това е най-важното. А църквите не ги броя умишлено, да не кажат че… Господ да не каже, че, нали, се хвалиме*. Искам да ви кажа, че над пет-шестотин църкви, манастири – нови, ремонтирани има в България. Е в Асеновград сега – уникална църква, грамадна. Ма красота! Открихме я, готова е! И веднага за манастира – половин милион. И 2 млн. ми излезе пътят до манастира!…

И некой да излезе и да каже… Просто искам да спори с мен кво е направил. Само това – да даже: аз съм направил тоя и тоя, и тоя блок, ти кво направи? Това искам да спорят политиците. (…)

Кво да направиме повече? И сме върнали дефицита под 2%. Сиреч парите за дълг. И фискалният резерв ти е 13 млрд. – не го пипаме. До края на годината 3.8 млрд. повече събираме от контрабандистите и корупцията. Със това ги правиме тия работи, да не си мислите, че отнекъде се зимат!… С кой да споря, за кое да споря? Кажи, отче! Какво да ми, м-м… с какво да спорят с мен?!

…И 50 млн. за пенсионерите, пак за Коледа! Като додат от църквата, да отиде след това, да си купи пуйката или там квото иска – пак подарък от държавата!

1 коментар

  1. Ай каза:

    Верно?!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране