23.10.2015 | 0:04
Над 300 кредитори чакат пари от ЦСКА
Играчи отказват да подсилят "червените" заради неясната ситуация

Около 30 адвокати и частни лица се явиха в съда, за да предявят претенции към обявения в несъстоятелност ЦСКА. Общият брой на чакащите пари от клуба обаче може да надхвърли 300 души.

Общото събрание на кредиторите на ЦСКА започна с 8-минутно закъснение в зала 12 на Софийски градски съд. На нея временният синдик Радослав Тонев представи доклад за състоянието на клуба на базата на предоставените му документи.

В съда пристигна и бившият приносител на акциите на ЦСКА Милко Георгиев, който обяви, че представлява фамилия Манджукови. Футболният мениджър Петьо Костадинов – Полковника се яви, за да представлява няколко свои клиенти, на които клубът дължи сериозни суми. Другите присъстващи, пожелали да не се афишират, по всяка вероятност също бяха делегирани представители на известни футболисти, мениджъри или други лица с финансови претенции към „червените“. Служители на клуба пък не са получавали повече от година заплатите си.

Преди заседанието се появи и Генади Вучков, който очаква повече от 300 000 лева комисионни от ЦСКА, адвокат на Гриша Ганчев, и други частни лица, на които ЦСКА дължи пари, както и някои от най-ревностните фенове на „червените“. Появи се и известният като „Човекът с нивите“ бизнесмен, който преди време даде свои имоти в близост до София на тогавашния президент на клуба Александър Томов, за да обезпечи с тях дълговете на ЦСКА към НАП.

Заради неясното бъдеще на клуба се заражда паника сред играчите. Те признават, че засега получавали парите си редовно, но никой не знаел дали утре ЦСКА ще го има или ще го затрият окончателно. „Как да тренираш при такива условия. Вярно, до момента имаме само победи и хората остават с впечатлението, че сме непобедими и че всичко при нас върви по мед и масло. Истината е съвсем друга”, призна играч на „червените”, настоял да запази анонимност. С всеки изминал ден настроението в тима се изпарявало. Притеснение имало и в треньорския щаб, защото няколко играчи отказали да подсилят отбора през зимната пауза заради неясното положение.

Адвокат Илко Стоянов, единственият член от Правната комисия на БФС, гласувал в подкрепа на ЦСКА, отново настоя, че ФК ЦСКА може да бъде приемник на обявения в несъстоятелност ПФК ЦСКА и да продължи участието в Югозападната „В“ група.

„Всички са наясно, че това, че ЦСКА е в несъстоятелност и като юридическо лице ще фалира, не означава, че този клуб ще се затрие. Държавата е в правото си да има своите изисквания, но не и да се издига като субект над останалите в обществото. Държавата къде е спала досега? Да не би ЦСКА да има задължения само от тази година? Работата на БФС е да развива футбола. Останалото е промиване на мозъци. Решението е много по-простичко, отколкото се съобщава“, заяви адвокат Илко Стоянов, цитиран от Спортал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране