23.11.2016 | 11:23
Наглост от ДПС: Допринесохме осезаемо за избора на ген. Румен Радев
Доган останал доволен от резултатите на Движението , Карадайъ бил само председател, лидерът бил един

ДПС допринесе осезаемо за победата на ген. Румен Радев на втория тур на президентските избори. Това обяви в предаването „Тази сутрин” на Би Ти Ви депутатът и зам.-председател на ДПС Четин Казак.

Той припомни, че на първия тур партията застана зад независимя кандидат Пламен Орешарски, а на втория тур призова избирателите си да гласуват за Радев. По думите на депутата генералът е получил „огромна” подкрепа от избирателите на ДПС. ДОСТ от своя страна се скри зад големия гръб на ГЕРБ, допълни той.

Нужно е да се припомни на Казак, че на втория тур на президентските избори Румен Радев привлече гласове от всички партии, включително и около 250 000 гласа от симпатизантите на ГЕРБ и Реформаторския блок.

Относно гласуването в Турция, където повечето хора с българско гражданство подкрепиха кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, Казак каза, че в Турция посланията трудно достигат. Нека видим кой как ще се представи, ако ДПС и ДОСТ участват в избори, призова депутатът.
След изборите резултатите са били анализирани при почетния председател Ахмед Доган, призна Казак. На въпроса дали Мустафа Карадайъ е добър лидер Четин Казак отговори: „Карадайъ е само председател, лидерът е един”.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е останал доволен от представянето на партията на президентските избори, обяви оше Казак пред Би Ти Ви. Доган е събрал ръководството на партията след изборите, като на срещата е изразил задоволство от постигнатия резултат. Според Казак е рано да се чертаят конфигурациите на управлението след очакваните предсрочни парламентарни избори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране