19.04.2016 | 20:10
Най-дългият филм се гледа 30 дни
Предстои да излезе 72-часовият трейлър на черно-бялата творба на шведския режисьор Андерс Веберг

Пълната версия на най-дългия филм в света, който продължава 720 часа или 30 дни, ще излезе на екран през 2020 г. Първият официален 72-минутен тийзър на „Ambiance“ („Атмосфера“) бе пуснат през 2014 г. Наскоро стана готов и трейлърът към черно-бялата творба на шведския режисьор Андерс Веберг, който е с продължителност 7 ч. и 20 мин. Очаква се през 2018 г. да се появи 72-часовата версия на поредния рекламен клип към филма, пише британският в. „Индипендънт“.

Официално прожекцията на целия „Ambiance“ ще започне на 31 декември 2020 г. едновременно на всички континенти, а после ще бъде унищожен, уточнява авторът му. Създателят на необичайната кинотворба, от която засега и заснета една трета от планираното, отбелязва, че винаги е бил привлечен от темата за времето. Всъщност сюжетът на филма се свежда до сюрреалистично пътешествие между различни места. Веберг описва проекта си като „абстрактен нелинеен разказ за това как един художник взаимодейства с движещи се образи“. В „Ambiance“ режисьорът обещава да покаже как „пространството и времето се преливат в приличащо на сън пътуване“.

За 20-годишната си кариера в киното Веберг заснема над 300 късометражни филма. Сегашният проект ще е последната творба на режисьора. Работата над това произведение е била предприета с цел Андерс Веберг да не мисли за смъртта на сина му. Авторът признава, че по време на творческия процес не се е вторачвал в пътя, който са изминали заедно. Напротив, бил е съсредоточен върху пейзажите на онези локации, където така и не са успяли да отидат като баща и син.

В самия филм участват двама пърформанс-артисти, а действието се развива на плаж в южната част на Швеция. Цялата лента е заснета в един кадър, без прекъсвания. Досегашните коментари на експерти и почитатели на Седмото изкуство се свеждат до твърденията, че кинотворбата е необичайна и не прилича на нищо, правено досега.  240-часовият „Modern Times Forever“ (2011) вече 5 години държи рекорда за най-дълъг филм.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране