17.08.2015 | 0:02
Най-после: Температурите падат с 8-9 градуса
Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност

Дълго очакваното понижаване на температурите започва първо в Западна България с проникването на хладен въздух от северозапад, а температурите в района ще се понижат с 8-9 градуса, предвиждат синоптиците от НИМХ при БАН.

Над Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, на отделни места интензивни и придружени с гръмотевици. По-късно и в централната част от страната ще превали и прегърми, а привечер и през нощта срещу вторник валежи ще има и в източните райони. В Източна България температурите ще са все още високи – предимно между 30 и 35 градуса.

Във вторник ще преобладава слънчево време, но над източните и планинските райони ще има условия за развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. Там на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 28 и 33 градуса.

По Черноморието ще е слънчево и горещо, а максималните температури ще са между 30 и 33 градуса. Вятърът след пладне ще стане до умерен – от югоизток. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението ще е слабо, 1-2 бала.

Вятърът по високите части ще е умерен – от юг и ще е твърде топло. На 1200 метра в планините температурата през деня ще достигне 28 градуса, на 2000 м – около 20 градуса.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране