12.04.2024 | 13:45
Намерен нож закопава прокурорското синче от Перник
Случаен свидетел намира оръжието на Васил Михайлов

Намерен нож заковава прокурорския син Васил Михайлов по обвиненията в заплаха за убийство и побой. Това разбра „България Днес“ от свои източници в Софийския районен съд, където вчера бе поредното заседание срещу Михайлов-младши.

На вчерашното заседание бяха разпитани двама свидетели, които заковават Васил за това, че е имал нож в себе си при един от побоите, в който е обвинен. Единият свидетел разказа пред Темида, че е намерил даденото оръжие в храсти до болницата в Перник. Свидетелят просто е бил на правилното място в правилното време. Когато излиза след свиждането с роднината си в пернишката болница, се натъква на нож в храстите. Това става, след като Михайлов заформя бой в Перник и вади нож на опонента си. Оказва се обаче, че съперникът на прокурорския син има пистолет и прострелва Михайлов в крака. Затова и Васил ходеше с патерици известно време. На мястото идват полицаи и линейки и откарват застреляния побойник в пернишката болница. Именно там прокурорското синче изхвърля ножа, а свидетелят го открива малко по-късно и го предава на ченгетата.

Тази версия бе подкрепена и от един от парамедиците, който бе и вторият изслушан свидетел вчера. Лекарят твърди, че е видял нож в кания да виси от кръста на Михайлов, когато са го качили в линейката, но после в болницата ножа вече го нямало.

Това заковава Васил Михайлов, защото той от ден първи твърди, че не е виновен и никога не е имал нож в себе си.

За следващото заседание са извикани трима свидетели, но двама от тях са в чужбина и не е ясно дали ще се явят. На следващото заседание ще бъдат изслушани и експертите, които са правили експертизите за нанесените телесни повреди от прокурорския син на жертвите му. Тогава ще стане и ясно дали има отпечатъци по ножа, намерен в храстите до болницата. Източниците на „България Днес“ смятат, че делото ще приключи съвсем скоро.

В момента срещу Михайлов-младши има няколко дела, които се гледат в Софийския районен съд. Едното е за заплахата за убийство и побой над бившата му. Другото дело е за зверския мариз над футболния треньор Румен Андонов. Към него са приобщени няколко оплаквания от затворите в страната, както и два други случая. Единият от тях е за побой над мъж на детска площадка, а другият е за зверско меле в заведение в Перник, където става екшънът с пистолета и ножа. Очаква се делото да приключи до месец.

Отказа се от адвокат Таков

„Искам да се откажа от адвоката си Любомир Таков!“, отсича Васил Михайлов още преди да е започнало заседанието вчера.

Прокурорският син не разкрива мотивите си, заради които се отказва от мастития адвокат. По информация на „България Днес“ Михайлов смята, че адвокатът му има нещо общо с измислиците в медиите, че Темида го е освободила от ареста срещу парична гаранция. На миналото заседание Васил Михайлов е умолявал майка си да му плати гаранцията, за да може да се прибере вкъщи.

Жената няколко пъти излиза от съдебната зала, за да се опита да му плати гаранцията и да прибере синчето си вкъщи, но от Темида й казват, че няма такова решение. Това е влудило Михайлов, който обвинява вече бившия си адвокат Любомир Таков за невярната информация, която плъзна из медиите и му даде надежда, че ще излезе от килията. Прокурорският син дори започва да вика на майка си и се налага съдията да я помоли да напусне залата, защото пречи на заседанието. Предстои Васил Михайлов да си намери друг защитник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране