09.12.2023 | 19:12
Наследникът на модна къща Hermés реши да завещае 10, 5 млрд. евро на градинаря си
Процесът по промяна на завещанието не е приключил и не е известно точно колко пари ще получи градинарят на милиардера

80-годишният наследник на модна къща Hermés реши да завещае състоянието си на марокански градинар и семейството му, предаде El País.

Френският милиардер Никола Пуех, който живее в Швейцария, подаде оставка от борда на директорите на една от най-старите модни къщи в света през 2014 г. Въпреки това той все още притежава 5,7% от акциите на Hermés. Личното състояние на Пюеш се оценява на приблизително 10 милиарда евро.

Самотният и бездетен мъж неочаквано реши да промени последната си воля. Според завещанието му от 2011 г. състоянието му трябвало да отиде в благотворителната фондация Isocrates. В началото на декември обаче швейцарските медии научиха, че още през октомври 2022 г. Пуех е изпратил писмо до адвоката си, в което е посочил намерението си да осинови своя градинар и да му прехвърли състоянието си.

Името на вероятния нов милиардер не се съобщава, но се знае, че той е на 51 години, идва от Мароко и е женен за испанка. Двойката има две деца.

Фондация Isocrates се оплака, че решението на Пуех е „внезапно и едностранно“ и заяви, че дейностите на фонда в полза на обществото сега са „застрашени поради обстоятелства, които не могат да бъдат контролирани“.

В момента процесът по промяна на завещанието не е приключил и не е известно точно колко пари ще получи градинарят на милиардера. Въпреки това се смята, че той и семейството му могат да получават около 40 милиона евро годишно от дивиденти само от активите на Пуех.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране