02.07.2018 | 21:21
Неймар и Фирмино пратиха Бразилия на 1/4-финал

Един от фаворитите за световната титла – Бразилия, се класира за 1/4-финалите на Мондиал 2018 след победа с 2:0 над Мексико. Головете за “селесао” вкараха Неймар в 51-ата и Роберто Фирмино в 88-ата.

Мексиканците не само не се почувстваха в ролята на аутсайдер, но и на няколко пъти затрудниха преди почивката вратаря Алисон с удари на Ървинг Лосано, Ектор Ерера и Карлос Вела.

Нулевото равенство на почивката принуди бразилците да увеличат натиска и в 51-ата мин. Неймар се реваншира за двата си пропуска преди това, като откри резултата. Чудесно прострелно центриране отляво на Вилиан не бе засечено от Габриел Жезуш, но пък връхлитащия отзад Неймар си протегна крака на опразнената врата, за да отбележи второто си попадение на Мондиала.

След това нападателят на “Пари Сен Жермен” се размина с възможността да удвои, като шутът му мина на метър край вратата. Вилиян сам можеше да вкара, но мексиканският вратар Гийермо Очоа изби. Той бе непробиваем и при удар на Паулиньо.

Напрежение възникна в 70-ата мин., когато влезлият като резерва мексиканец Мигел Лаюн при спряла игра стъпи върху оперираното преди 4 месеца дясно ходило на Неймар, но италианският рефер Джанлука Роки дори не му показа картон. Неймар все пак продължи игра.

Към края мексиканците започнаха да атакуват по-често в търсене на изравняване и отвориха пространства в защитата си. Бразилците се възползваха от това и в 88-ата мин. Роберто Фирмино завърши с гол бърза атака.

В победата на бразилците имаше и неприятен нюанс – халфът Каземиро (“Реал”) ще пропусне заради наказание 1/4-финала, който ще е срещу победителя от късния двубой днес Белгия – Япония.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране