16.04.2016 | 15:10
Ненчев имал информация за внедрени терористи сред мигрантите
Армията ще ги спира със сила, ако се наложи, обясни министърът на отбраната

Има информация, че терористи са внедрени в потоците от нелегални имигранти, идващи към България, съобщи днес пред Дарик министърът на отбраната Николай Ненчев. Той увери, че и армията, и полицията са в готовност да използват сила, за да спрат мигрантите, които пресичат границата ни незаконно. „В момента 371 военни с 51 броя техника пазят границата на България заедно с Гранична полиция“, обясни министърът, като ако е необходимо, можело да бъдат изпратени до 1000 военнослужещи.

Ненчев отново коментира темата с гражданските арести по границата, като заяви, че не ги одобрява, и призова гражданите вместо това да подават сигнали в МВР.

Министерството на отбраната ще получи още 1 млрд. лева за закупуване на бронирани машини за Сухопътни войски. Това е в добавка на 2,5-те милиарда лева, които са за закупуване на изтребители и два бойни кораба, ремонт на съветските МиГ-29, припомни още министърът.

Той отново заяви, че връщането на наборната военна служба не е добра идея, но призна, че има проблеми с офицерския състав – не достигат 1200 командващи. И спомена за възможна контрамярка – промяна в закона, която да позволи на съкратени офицери да се върнат на работа, ако са напуснали преди по-малко от десетилетие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране