06.07.2017 | 11:59
Нинова: Не опитвайте да опитомявате Радев, няма да стане!
Соцлидерката обвини мнозинството, че заобикаля Конституцията

Корнелия Нинова се скара на ГЕРБ, че водят война с президента и ги предупреди, че няма да излязат победители от нея, но през това време ще провалят авторитета на държавността. Повод за упрека й станаха дебатите по последните промени в закона за отбраната, приети от военната комисия на първо четене.

„Спрете с тази война с президента Радев! Спрете за всеки свой акт да разпалвате противопоставяне между институции, защото това е вредно за държавността. Освен това нямате насреща си г-н Плевнелиев“, обърна се соцлидерката към управляващите.

Тя отрече обвиненията на ГЕРБ, че президентът вбива клин между Цветанов и Борисов. „Клин няма! Не се опитвайте да опитомявате президента, няма да стане, ще се провалите в това, но опитомявайки го, ще разсипете държавата и държавността“, предупреди Нинова.

Тя се закани още, че БСП ще сезира Конституционния съд, ако мнозинството приеме промените в Закона за отбраната, които предвиждат предлаганите за удостояване на офицери с висше военно звание да бъдат изслушвани от парламентарната комисия. Това заобикаля Конституцията, защото се вмъква във вече вписана процедура. При нея министърът на отбраната предлага на МС, той одобрява, а президентът издава указ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране