30.07.2018 | 20:18
Нинова се оплака, че планът за движение е променен часове преди събора на Бузлуджа

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати писмо до министъра на вътрешните работи Валентин Радев, в което го пита – кой е променил планът за контрол на пътното движение по време на събора на Бузлуджа, часове преди неговото начало? Заради тази промяна, десетки хиляди хора са били оставени в продължение на 5 часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението.

„Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си”, пише още Корнелия Нинова, предадоха от пресцентъра на БСП.

Ето целия текст на писмото:

ДО

МИНИСТЪРА НА

ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

Г-Н ВАЛЕНТИН РАДЕВ

Уважаеми господин Радев,

На 27, 28 и 29 юли 2018 г. на връх „Бузлуджа“, местността „Историческа поляна“, се проведе традиционният митинг-събор, посветен на 127-та годишнина от началото на социалистическото движение в България.

В тази връзка с писмо №0130-9 от 28.05.2018 г. се обърнахме към Вас да предприемете необходимите мерки за безопастността, охраната и нормалното протичане на мероприятието. Писма изпратихме и на Началника на Областна дирекция на полицията град Габрово, Началника на Областна дирекция на полицията Стара Загора, Началника на районно полицейско управление Казанлък, Началниците на сектор „Пътна полиция“ в Стара Загора и Габрово.

В резултат на разменената кореспонденция, подписахме договори с ОД на МВР Стара Загора и ОД на МВР Габрово „срещу заплащане да се осъществи охраната на обществения ред и контрол на пътното движение по време на събора по отделен план-разстановка“.

В тази връзка Ви питам, кой промени план-разстановката, часове преди събора?

С това решение десетки хиляди хора бяха оставени в продължение на 5

часа да чакат автобусите под проливен дъжд без никаква организация на движението. Вие не изпълнихте сключения между нас договор и очакваме да ни посочите виновните за това лица и те да понесат отговорността си.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА

председател на Националния съвет на

Българската социалистическа партия

председател на ПГ БСП ЗА БЪЛГАРИЯ

 

30.07.2018 г.

София

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране