27.06.2018 | 8:18
Нисък рейтинг или цензура? Ето как Нова се разделя с водещи журналисти

Всички (или почти) водещи, освободени от Нова телевизия, след това имат успешни проекти в други телевизии. Дали причината за спирането им е била нисък рейтинг? Риторичен въпрос
Забелязали ли сте явлението – отпадането на журналисти от екрана? Например, колко лица на Нова телевизия са свалени от екран през годините? Вгледайте се в статистиката на изчезването. И преценете сами – има ли някаква тенденция. Закономерност? Периодичност?

Какви са били официалните причини Нова телевизия да спира журналистическата работа на своите водещи през годините?

Колегите от Lentata.com проследяват хронологията на изчезването и ви цитира поводите:

Цветанка Ризова – (август 2012) – Освободена е със следното становище:

“Екипът на Нова телевизия работи в продължение на три месеца по създаването на ново предаване, в което Цветанка Ризова щеше да бъде основен водещ. Ръководството на Nova Broadcasting group научи вчера, че в същия този период тя е водила преговори и с други телевизии. Бихме искали да й благодарим за нейната работа в Нова телевизия и да й пожелаем успех в бъдещите й начинания.“

Венета Райкова – (юли 2014) – Не са подновили договора й, защото предаването “Горещо” е имало ниска гледаемост и подбор на безинтересни гости.

Това, в комбинация с растящата популярност на прекия тв конкурент ТВ7 и предаването „Поверително от N.L.“ с водеща Николета Лозанова и обтегнатите нерви на шефовете от „Телеман”.

Люба Кулезич – (август 2015) – Договорът на Кулезич е прекратен заради неуместни и неверни коментари от нейна страна за промяна в редакционната политика на телевизията, направени в предаването на Кулезич “Честно казано”.

Там, по време на интервю с водещия Митко Павлов, тя казва:

„Днеска бяхме на някакво тъпо събрание, за да ни ковладят пак, че сме някакви неумерени, крайни и че трябва да сме… така (показва с жест). Слава богу, не сработи…“

Сашо Диков – (август 2015) – Рейтингите на “ДикОFF” били малки и външната продукция била много скъпа, обещали нов проект, но нищо не се случило.

Според самия Диков, той е бил неудобен на главния прокурор Сотир Цацаров, на премиера Борисов и на правосъдието, което било превзето от корупцията.

Васил Иванов – (април 2017) – Цензуриран от Сарелска и разкритията му за далавери на местната власт не виждат бял свят.

Дарина Сарелска – (август 2017) – Според слуховете, шведските й началници не били доволни от цензурата, която налагала и не искали тяхната собственост да има лош имидж.

Ани Цолова – (септември 2017) – Уволнена заради скандалите с баснословни хонорари и охолен живот на водещите. Стартът бе даден с разкритията на Васил Иванов, според който има новинарска мафия в екипа, която лобирала за политици и бизнесмени срещу определени суми.

Милен Цветков – (юни 2018) – Нова телевизия свали от ефир заснет епизод на предаването „Часът на Милен Цветков“, като една от анонсираните теми е била закупеният гръцки остров от Борисов.

Lentata.com

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране