13.10.2017 | 20:47
Нов саботаж на ГЕРБ – „извънредно заседание“ на парламента по време на КСНС
В програмата е една точка - второто четене на промени в Гражданския процесуален кодекс

Парламентът ще заседава извънредно на 17 октомври, вторник, от 14 ч. Това решиха депутатите по предложение на Данаил Кирилов от ГЕРБ.   В програмата на извънредното заседание е една точка – второто четене на промени в Гражданския процесуален кодекс.

Час по-рано в същия ден президентът Румен Радев вече насрочи среща на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Поради факта, че последното заседание на КСНС не можа да излезе с решение, държавният глава насрочи още едно заседание. Темата остава същата – „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията“.

Предложението за извънредното заседание беше на председателя на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов. 136 от депутатите в залата гласуваха „за“, един беше против и 30 се въздържаха.  С това войната с президента става вече съвсем безогледна. ГЕРБ нарушават конституцията и законите като саботират работата на официален държавен орган. Това е все едно президентът да започне да свиква консултативния съвет винаги по време на заседанията на МС. Тогава правителството реално няма да може да работи и да управлява.

Присъствието на събиранията на тези органи е задължително и чисто формално, задължените лица могат да бъдат докарани и с полиция, дори ако са министри и премиери. Както се очертава в тази война, до края на годината кабинетът ще се срути. Президентът има огромна поддръжка от над 80%, а Бойко и парламентарното му мнозинство са вече под 9%.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране