07.09.2023 | 16:42
Нова драма в МО! Жанет Пашалиева: Тагарев ме поръча, искаше да ме стъпче
Бившата шефка на пресцентъра на БСП и медиен съветник на Димитър Стоянов се оплака от тормоз
Жанет Пашалиева и Димитър Горов

Военното министерство на Тодор Тагарев избухва с нов скандал – след краткото затишие, последвало очакваната оставка на медийния му съветник Мустафа Емин заради панаира с УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, името на ястреба и доказан натовец пак е в челните новини и в социалните мрежи. Този път заради бившата медийна съветничка на предшественика му – главсека на Румен Радев Димитър Стоянов, Жанет Пашалиева. Според нейно писмо, тя е била отстранена от новия си пост – начело на комуникационното звено на служба „Военна полиция“, оглавявано от бригаден генерал Ивайло Сотиров, сочен за изключително близък до главнокомандващия.

В емоционално излияение във фейсбук тя директно обвинява Тагарев, че я е поръчал, че я е уволнил, както и че се е месил в редакционните политики на няколко издания, за да я очернят.

Ето какво пише бившата дългогодишна журналистка и директор на връзките с обществеността на „Позитано“ 20: 

„За доблестта на един министър

Искам да ви разкажа една история…за мъжество, решителност, почтеност, сила и професионализъм. Главен герой в нея е популярният напоследък министър на отбраната Тагарев. Тя започва с благодарности от една обикновена жена- експерт в подчинена негова структура.

Благодаря, г-н Тагарев, че в разгара на огромния, омерзителен, нечовешки скандал с Вашия съветник, който потресе и най- коравите сърца, в разгара на наводнения и кризи, Вие се занимавахте изключително енергично и проявихте мъжество да воювате с една жена. Повече от месец притискахте, принуждавахте, поръчвахте съшити с бели конци статии срещу нея, без дори да я познавате. С една единствен цел – да бъде отстранена. И защо? Логичен отговор няма, но има предполагаем – защото е добър експерт в своята област и …защото е била медиен съветник на предишния министър. О, ужас! Спокойно, сега вече е просто специалист, който има право на труд в своята област.

Тази жена има професионалната си биография, никога не е била политик и не е имала претенция да прави политика. От какво ви е страх, г-н Министър? Или просто на „принципна база“ правите чистки, все едно сме в онези мрачни времена, срещу които на същата „принципна база“ бяха извършвани репресии.

Осмелихте се в разгара на всичко, което се случва в държавата, да извикате по „спешност“ един достоен български генерал, само за да му заповядате точно това – чистка (вероятно има предвид шефа на „Военна полиция“ – б.р.).

Когато тази жена- експерт беше в същото това министерство, преобладаваха позитивните разкази за работата на българските военнослужещи и за цялата Армия, не само за министъра. Защото всички тези хора са достойни за уважение. По това време не се занимавахме с камерите и сестрите в Пирогов, не питахме кой се е осмелил да пише във Фейсбук и да търсим обяснения за подобни действия. Тази жена Ви благодари, г-н Тагарев – за висотата и мащаба на Вашето мислене и действия. Бъдете все така мъжествен, достоен и отговорен към България и гражданите й“, завършва Пашалиева.

Жанет е определяна като изключително дипломатична в оценките си и позициите, които през годините споделя и по отношение на партията, и след това – по различни обществени теми, за разлика от съпруга си Димитър Горов, който е известен с прокремълските си настроения. Горов бе дългогодишен депутат от левицата, впоследствие бе и на висок пост в земеделското ведомство, а от няколко години се занимава с аграрна дейност край родния Ловеч.

Самата Пашалиева пък явно се е обидила на рой публикации срещу назначението й в служба „Военна полиция“ от последните дни, първата, поместена на интернет страницата „Фактор“, която пък е сочена за трибун на евроатлантиците у нас. Заглавието там бе: „Пиарката на Позитано – през МО до Военна полиция“ и описваше подробно биографията на блондинката още от времето на работата й в закрития тв-канал ТВ+, където работеше с днешната дясна ръка на Бойко Борисов Севделина Арнаудова.

В началото на годината пък името й се завъртя покрай осветляването на политическите кабинети на служебната власт и парите, дадени от министрите на тогавашния премиер Гълъб Донев за заплати по трудови договори и хонорари – по граждански. Тогава стана ясно, че Пашалиева се разписва срещу 4500 лева месечно, за да съветва медийно Димитър Стоянов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране