15.04.2016 | 22:12
Нова тв предложила да върне Чавдар Николов на работа
Протестът под надслов #СтигаВечеСвинщини събра над 200 журналисти и художници в градинката пред "Кристал"

Нова тв е предложила на карикатуриста Чавдар Николов да се върне в медията. Това обяви самият той по време на днешната демонстрация в защита на свободата на словото.

Николов каза, че още обмисля предложението дали да се върне на работа в Нова тв.

Протестът под надслов #СтигаВечеСвинщини събра над 200 журналисти и художници в градинката пред „Кристал“ в София. Той беше организиран в социалните мрежи, като повод за него стана изтриването от Нова тв на видео карикатурата на художника „Свински опашки vs конски опашки“, която изобразяваше Бойко Борисов и Динко под вееща се като знаме свинска опашка, от своята платформа за видеосподеляне – VBOX7, както и от сайта си. С нея бяха изтрити и всички останали карикатури на Николов.

На въпрос дали обяснението на ръководството на Нова за свалянето на карикатурите е достатъчно за него, той отговори: „Господин Щосел пое отговорност за това, което е направил. Мисля, че е толерантно да не го поставяме до стената, както понякога издателите и политкомисарите в медиите поставят журналистите и карикатуристите“. Николов благодари на събралите се в негова подкрепа. „Изненадан, трогнат и очарован съм. Поклон на всички, които застанаха зад мен и ме подкрепиха“, каза той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране