03.11.2019 | 16:54
Нова „уйдурма“! Борисов обвини Радев в незаконна агитация
Пак ли е агитирал днес? То, явно е, когато само той победи, само тогава са били честни изборите, добави лидерът на ГЕРБ

Идеята на президента за обсъждане на изборните проблеми беше определена от премиера Бойко Борисов като незаконна агитация. В думите на Радев, че ще покани ръководството на ЦИК, органите на реда и парламентарно представените политически партии, за да обсъдят пропуските в изборите, и това, че избирателната активност е ниска, защото хората нямат доверие в изборния процес, премиерът Бойко Борисов разчете предизборна агитация.

„Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева, Весела Коледа…, те го ошашавиха тоя човек, аз просто не му завиждам, това е чудо около него!“, възкликна Бойко Борисов след въпрос за това как гледа на идеята на Румен Радев да направи следизборна среща за недостатъците в Изборния кодекс.

„Пак ли е агитирал днес? То, явно е, когато само той победи, само тогава са били честни изборите“, добави Борисов. Попитан за какво е гласувал, премиерът каза, че е дал гласа си, „за да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава“.  „Защото, когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата“, добави той. Тогава Искър е течала с различни цветове, като реката от приказката, а канализацията на града се е изливала в нея. „Сега рибарите си ловят риба и цялото дефиле е чисто“, направи сравнение премиерът. След което пожела успех на кандидатите на ГЕРБ на балотажа, при което беше упрекнат, че също като Радев, когото упрекна, че агитира, извършва агитация.

„Аз отговарям за моята си партия, той на коя партия е шеф!?“, запита Борисов. И добави, че това едва ли показва равноотдалечеността от партиите на един президент.

Борисов коментира и изказването на френския президент Еманюел Макрон. България разчита на подкрепата на Франция, особено за чакалнята на Еврозоната, обяви премиерът по повод думите на Макрон, че предпочита легални имигранти от Африка пред български трафиканти.

Двамата са разговаряли снощи по телефона и според Борисов президентът бил разбран погрешно, като имал предвид, че имигрантите от Африка често не са по-лоши хора от живеещите на континента.

„Приел е, че е грешно изтълкувано и ще направи всичко възможно, аз не съм му адвокат, в скоро време ще имаме среща и ще го кажа. Мисля, че той разбра за какво става въпрос и се надявам сега да ни се издължи – и за Шенген, и за пакета („Мобилност“), за транспортните ни работници, и най-вече за чакалнята на еврозоната – там ни е изключително важно да стане“, каза днес Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране