31.01.2015 | 12:08
Новите медийни екстремисти
Кои популярни лица задръстват пространството с измислени новини за себе си

Те стоят в социалните мрежи и преглеждат къде и какво пише по техен адрес. Ако никой не се сети за тях половин ден, пускат в ход позволени и непозволени средства, да за да се появи „сензационна” новина с тяхно участие в сайтове, вестници и списания. Ако „геройството” не е отразено по очаквания начин, надяват маската на разочаровани от медийните лъжи светски персони и коментират „неверните” твърдения, които сами са създали за себе си. Накратко – те са новите медийни екстремисти. „Монитор” събра на едно място най-изявените труженици от тази порода.

Нивото на река Дунав и Николета Лозанова Нашите майки и бащи са израснали с радиобюлетина за нивото на река Дунав в сантиметри. Втръсналата на всички емисия  чоплеше умовете на мъже и жени по едно и също време всеки ден. Никой не се интересуваше особено от нея, но в същото време я приемаха като нещо, без което денят им няма да е същият. Тези думи в пълна сила важат и за първата, която слагаме в класацията за медийни пиратки – Николета Лозанова.

Водещата на тв таблоида „Папараци” има два официални профила във Facebook. В тях тя се грижи ежедневно да информира армията си от фенове дори и за това каква марка са новите й маратонки и от коя чужбинска дестинация са купени. Ако Ни Ло се преоблича по няколко пъти на ден, това пак е отразено в мрежата. Оттам като с магическа пръчка отива по сайтове и вестници. Лозанова не пропуска да се разпише със снимки или поне с коментари и от всяка дестинация, в която се озове – дали е поредното парти, на което събира възхита, или разходка до магазина – без значение.

Съпругата на футболиста Валери Божинов, която е носителка на титлата „Мис Плеймейт 2006”, е превърнала в медиен продукт и невръстната им дъщеричка Никол. Близо 3-годишното момиченце още не знае да пише и чете, но вече има своя страница във Facebook с близо 17 000 фенове. Повечето изпадат в умиление, като видят новата рокличка или играчка на малката сладуранка. Пусната на страницата, естествено, от майка й Николета. На футболната съпруга трябва да признаем едно – умее да продава историите за себе си достоверно. И дали по интуиция или със съвет на верни пиари, коментира хора и събития в точния момент с точните думи.

Бориса Тютюнджиева – известна с това, че е известна Третата в списъка спокойно слагаме в графата „известна, защото е известна“. Бориса Тютюнджиева обича да казва в свои интервюта пред родни медии, че е модел с успешна кариера зад граница. Бърз преглед върху делата на Бориса показва, че май по-често си седи у нас и чете в социалните мрежи кой какво пише за нея. Тя се настани за дълго в полезрението на медиите не с нова модна марка или с договор с фешън гигант, а с гаджето си – тв продуцента  Андрей Арнаудов. Разбира се, в това няма нищо лошо, стига Тютюнджиева да не проявяваше свръхпретенции на дама от елита.
Мика Стоичкова – уж сърдита, а чете под лупа Михаела Стоичкова е по-голямата дъщеря на футболната легенда Христо Стоичков. Заради баща си тя от малка е обект на медиен интерес. Всичко това беше в рамките на допустимото, докато Мика, както сама се прекръсти госпожицата, стана на около 20 г. Тя демонстрираше само чепатия характер, наследен от татко си, и не се интересуваше особено кой какво пише из пресата за нея.
Това се промени  преди около две години, когато тя се загаджи с актьора Иво Аръков. Започнаха се публикувания в социалната мрежа на песни, снимки на преплетени женски и мъжки длани, стихове. Каквото и да се появеше по сайтовете и пресата за брюнетката и гаджето й, тя започваше да пише коментари, с които опровергаваше публикуваното. Сърдеше се виртуално на журналистите, но след около ден сама  пускаше неща, с които даваше хляб пак на същите „некомпетентни писачи”. Всеки етап от любовта й с Аръков беше огласяван надлежно във Facebook. Толкова често, че на народа му дойде до гуша от толкова романтика.
Преди около година влюбените се разделиха и пак оповестиха това най-напред във Facebook. След това чепатата особа опищя света, че престава да пуска каквото и да е за себе си, защото медийният интерес сринал любовта й с Иво. Събра си куфарите и отпраши за Маями. Около две седмици наистина я нямаше никаква в мрежата. После обаче й стана скучно, че никой в България не се сеща за нея, и почна да пуска сламки за себе си и живота си в САЩ. Написа, че си има нов приятел и че е лудо влюбена, а ако из медиите се появеше нещо за новата й любов, тя буквално след минути опровергаваше инфото. Ще рече човек, че седи пред компютъра и рови по сайтовете за новини около себе си, вместо да се целува с младежа. В първите дни на 2015-а Мика дори постна и пожелание към журналистите – пишели неверни неща за нея, ама тя ги обичала,  защото имали невероятно въображение.  Преди дни в сайт се появи инфо, че вече се знае и физиономията на новия любим на Мика. Тя коментира дописката в страницата си във Facebook буквално след минути. Какво се случва? Нали уж Мика отсвири България, защото никой не я оценявал истински? И отиде в Америка, където щяла да гради успешна кариера само със собствени сили. По всичко личи,  че под успешна кариера Мика разбира да стоиш в интернет и да следиш къде какво се пише за теб.
Благо Джизъса – татуировка тук, татуировка там
Благой Георгиев официално се води  футболист от руския отбор „Рубин“ (Казан), но отдавна е повече светска персона, отколкото спортист.На кифленските му селфита, които той пуска в социалните мрежи, спокойно може да завиди всяка от родните плеймейтки.  Преди захранваше феновете си с новини за татуировките си, снимани от различен ъгъл. Разнообразяваше тази жизненоважна информация с парад на смирението, защото Джизъса не се свени да се щракне я в молитвена поза, я с кръст, я с икона.В момента Благой облъчва аудиторията и с актуалната си любов – ученичката Куини- Алис Николова. Той не пропуска да запечата в снимки всяка тяхна стъпка – от гости при приятели, до разходки сред природата.

4 коментара

  1. Ruber каза:

    Хиляди младежи напуснаха родните села и се включиха в родният шоубизнес донасяики остатьчната миризма отобора итоалетната на двора

  2. Ай каза:

    Особено пък цигането от Роман, Николета е върха на грозотиите!А и тъпотиите!

  3. Mata Kosmata каза:

    Всички изброени са като“вакли агънца“ на фона на „обгазяването“, което изпитахме от сватбата на Мара Отварачката! По-голям отврат не ни се беше случвал, все едно много ни вълнуваше парвенюшкото изпълнение на селяните!

  4. Тара каза:

    Боже,докога ще ни занимавате с тези простотии…Като пишете за тях,наливате вода в мелницата им.Те са елементарни,освен това и доста грозни,така че не занимавайте народа с глупости.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране