04.09.2018 | 9:11
„Обединените патриоти“ остават в управлението
Може да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта, обяви Красимир Каракачанов

След продължилото близо четири часа заседание на коалиционен съвет между “Обединените патриоти” и ГЕРБ, стана ясно, че групата на ОП остава в управлението в същия състав, предаде БНТ.

Надяваме се да си вземем поука и да направим така, че да не се позволява разтурването на управлението, което ще доведе до щети. Това каза лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров по време на пресконференция след коалиционния съвет.

„Цената, че продължаваме като коалиция, ще я платим пак ние“, каза той и заяви, че партньорите избират да продължат мандата. „Най-важното беше дали да продължим управлението, или да се разпръснем и да отидем към избори, което означава да се хвърли страната в хаос и в неизвестност. Тежко е това, което днес взимаме като решение, не е лесно,

защото трябва да преодолеем свои вътрешни качества и особености. Аз не искам да влизам в подробности, вие бяхте свидетели на разменени реплики и нападки. Кое е по-важното – да останем управлението, за да не бъде страната в хаос, или да се разтурим и да не знаем какво следва? Ние решихме, че второто е по-вредно за страната ни, за народа ни и цената, която сега ще платим за това решение, ще я платим пак ние“, каза той.

Може патриотите да имаме стари разправии, но не сме глупаците, които ще върнат ДПС във властта. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по време на брифинг след заседанието на коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

„Ние сме много емоционални, но вие какво искате – тройната коалиция, в която един ви говори за чипа, друг ви говори за някаква заедност, трети – за някаква джендърска култура? По-добре е, когато ние дори публично поставяме проблемите“, каза Каракачанов.

Темата за оставките на тримата министри ще бъде съгласувана на коалиционен съвет в понеделник. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на брифинг след заседанието на коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“.

„Темата за оставките ще дискутираме в понеделник и там ще разговаряме персонално за всяка една“, каза Цветанов. „Към настоящия момент няма стартирана процедура по точка 6, където е записано да се търси съгласуване. То ще бъде направено в понеделник“, допълни още Цветанов. „Имаме министри в оставка, но нямаме стартирана процедура, която да е влизала в МС за промяна на състава му“, уточни още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране