19.05.2015 | 8:31
Обявиха Лео Меси за гений
Енрике остава треньор на каталунците
„Барселона” победи „Атлетико” (Мадрид) с 1:0 и спечели кръг преди края на първенството 23-тата си титла на Испания. В герой отново се превърна Лионел Меси, който вкара единственото попадение за тима си, оказало се и победно.
Медиите в Испания не спират да хвалят аржентиската звезда: “Първенството на Меси” – единодушни са те. Триумфът на „Барселона” е първата крачка към напълно възможен златен требъл за каталунците, защото те чакат два финала – в турнира за купата на Испания и в Шампионската лига.
Към момента „Барселона” е единственият испански тим с подобно постижение, записано в историята в ерата на Хосеп Гуардиола през сезон 2008/2009. Каталунците играят на 6 юни срещу „Ювентус” в Шампионската лига, като седмица по-рано срещат „Атлтетик” (Билбао) за националната купа. “Имаме още две титли за печелене, но и самият триумф в Примера дивизион ни прави щастливи”, коментира треньорът Енрике след мача на “Калдерон”. Попадението на Меси е неговото 41-о за сезона в Примера дивисион, като той изостава с четири гола от лидера в листата на реализаторите Кристиано Роналдо.
Другата новина от лагера на испанските шампиони е, че според Хосеп Мария Бартомеу изобщо не се коментира въпроса за бъдещето на треньора Луис Енрике. Наставникът има контракт за още един сезон с каталунците, но въпреки това имаше някои спекулации за бъдещето му. За боса на „Барса” обаче подобен въпрос изобщо не е актуален. „Енрике си има договор. Това е дебат, който всъщност не съществува и въпрос, който изобщо не е обсъждан.
През следващия сезон очакваме друго предизвикателство” изтъкна той.Енрике стана 5-ият дебютант в историята на отбора спечелил титлата на Испания още в първия си сезон след Хосеп Самитиер, Луис ван Гаал, Пеп Гуардиола и Тито Виланова и така си осигури оставането на „Камп Ноу” за още един сезон. Иначе Бартомеу нямаше как да не похвали отбора за постигнатото.
„Когато хората работят, както играчите, успехите идват. Луис Енрике ръководи по начин, по който всички да разбират какво иска. Тази титла е на всички – на играчите и треньорите, които не спряха да работят всяка седмица. Сега мислим за финала за Купата на Краля”.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране