16.02.2019 | 0:01
Очите кацна в София, изглежда здрав като бик
Желязков се ескортира под засилено полицейско присъствие

Самолетът, с който Димитър Желязков – Митьо Очите бе екстрадиран от Турция до София, кацна на летище „София“ точно в 20:46 часа. Летателната машина закъсня, но вече е на аеропорта в столицата.

От снимките, които изтекоха в Нова ТВ и бТВ става ясно, че Желязков е нахилен до уши и видимо здрав. Негови близки твърдяха, че е отстлабнал с 15-ина кг и че е много болен, което се оказа неистина. Желязков изглежда в същата форма, каквато бе и преди ареста си в Истанбул.

В неделя, или в понеделник ще се гледа мярката му за неотклонение. Твърдеше се, че в Турция не са му давани животоспасяващи лекарства, което бе една от предполагаемите причини да се иска домашен арест, но несебърският бос си изглежда много здрав от снимките на колегите от бТВ и Нова ТВ, които са се внедрили в самолета и са пътували от Истанбул до София.

По-рано днес се разбра, че Желязков се ескортира под засилено полицейско присъствие. Най-вероятно там ще бъде поискана мярка за задържане под стража.

На летище „София“ имаше бус на „Съдебна охрана“ и патрулка.

На 2 август 2018 г. при зрелищна акция на МВР беше разбита група за рекет, палежи и побоища, оглавявана от Димитър Желязков. Той не беше задържан.

На 4 август 2018 г. Митьо Очите беше задържан от турските власти в град Истанбул. в изпълнение на молба за неговото международно издирване и задържане за целите на наказателното му преследване в България по наказателно производство на Специализираната прокуратура. В срока на задържането му главният прокурор отправи молба за екстрадиция на Желязков в съответствие с Европейската конвенция за екстрадиция, която е уважена от турските власти.

На 13 февруари 2019 г. стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е уведомен официално, че турските съдебни власти са уважили искането му за екстрадиция на Димитър Желязков от  Турция в България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране