07.12.2015 | 19:58
Охранители на Алексей Петров пратиха двама в болница след стрелба на бул. „Черни връх“
Ранените били от кримиконтингента - автоджамбази

Малко след 17.45 часа тази вечер на столичния булевард „Черни връх“ избухна стрелба. Двама души са в болница, няма загинали, съобщиха от МВР.

Хора от охраната на Алексей Петров – т.нар. „отцепки“ са простреляли двама души. Единият се казва Марио, съобщи БНТ. Според националната телевизия ранените били от кримиконтингента, крадяли предимно коли. Те се разхождали по улицата и били спрени от авангард от охранителите на Петров. Той има офис в района и младите мъже им се видели подозрителни. Мъжете обаче побягнали и „отцепките“ открили огън по тях, твърди БНТ.

Според БГНЕС е стреляно от движещ се автомобил, който е успял да избяга от местопрестъплението. Сведенията за точното място са противоречиви. Според едни стрелбата е била между мол „Парадайз“ и магазин „Била“. А други, че е пред бившата централа на „Мултигруп“. Сега това е централното управление на „Лев инс“ – застрахователната компания на Петров.

Има и версия, че свадата е била между наркодилъри.

Шефът на СДВР Младен Маринов категорично отрече ранените да имат нещо общо с бившата барета и съветник в ДАНС. Единият е в „Пирогов“, а другият във ВМА. Двамата са простреляни в краката. Отпадна версията, че единият е бил и бит. Засега има съмнения и че атаката е била от кола. И по сведения на БНР ранените били познати на полицията с криминални досиета.

Районът е отцепен от полиция. Пристигнали са три линейки на мястото на стрелбата.

На 29 октомври сутринта срещу Алексей Петров беше направен опит за атентат, като срещу бронирания му автомобил беше стреляно с гранатомет. Това стана на ул. „Арарат“, която е само няклкостотин метра по-нагоре. Там е домът му. Самият Петров пък днес сутринта беше в спецсъда, където срещу него тече делото, известно като „Октопод“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране