01.02.2018 | 0:01
Още 49 млн. лв. отиват за председателството
Средствата са предвидени в централния бюджет

Допълнителни 49 007 600 лв. за обезпечаване на българското председателство през 2018 г. одобри кабинетът на вчерашното си заседание. Средствата са предвидени в централния бюджет, уверяват от пресслужбата на МВ. По-голямата част от сумата е разпределена по бюджетите на първостепенните разпоредители за дейности по провеждането на председателство, а останалите 279 000 лв. са за одобрени общински проекти за инициативи, свързани с международния форум.

Средствата би трябвало да финансират събитията в страната и зад граница, свързани с културна програма, медийно отразяване, публикации и реклама на събития, хотели на делегатите, храна, транспорт, превод, за доброволците, акредитационната система и др.

През юни м.г. кабинетът добави нови 12 млн. лв. за охрана на европредседателството. Неколкократно бяха отпускани милиони и за подготовката и ремонта на НДК, който приема повечето от събитията по международния форум.

По сметки на анализатори председателството ни струва повече от 150 млн. лв. Правителството одобри и допълнителни разходи от 2,085 млн. лв., и за дължими плащания по влезли в сила съдебни решения за отменени финансови корекции от програмен период 2007-2013 г. За Министерството на икономиката са предвидени 237 000 лв., Министерството на околната среда и водите получава 1,626 млн. лв., Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията – 222 000 лв. Средствата са за сметка на преструктуриране на разходи и трансфери по централния бюджет за 2018 г., допълват от МС.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране