28.09.2022 | 12:25
Отоплението на парно с най-малко 20% по – евтино от отоплението на ток във Велико търново
Търновци с най - ниската цена за топла вода в България

Въпреки увеличената цена на топлинната енергия заради драстично покачващите се природен газ и въглеродни емисии, отоплението на парно остава чувствително по – евтино във Велико Търново по сметките на специалистите.

Ако ползвате за отопление електрическа енергия, въпреки субсидираната от държавата цена, ще платите за Квтч дневна енергия с включени мрежови услуги 0,213 лв без ДДС.

За домакинствата, които правят добре своята сметка и се стремят към по – висока консумация през нощта съотношението, което могат да достигнат е 30% нощна енергия към 70% дневна, като статистистиката показва по-скоро дневна консумация 80+%. Дори при благоприятните 30% средно дневна нощна енергия се получава малко над 0,18 лв/Квтч. без ДДС.

Цената на Квтч топлинна енергия в старата столица е 143, 53 лв/ Квтч с ДДС, което означава, че отоплението на парно би било най – малко 20% по евтино.

В града стойността на кубик топла вода, предлаган от топлофикация остана непроменена и това лято. Шестте лева за кубик, които плащаха абонатите са два пъти по – малко от обичайните промоционални 11 – 13 лв/кубик в останалите градове с централно топлоснабдяване.

Съветваме хората да сключат договор още в началото на сезона, въпреки че това е възможно по всяко време. Топлинната енергия осигурява комфорт, непостижим при отопление с електрическа енергия или твърди горива. Сметките на специалистите, които всяко домакинство може индивидуално да си направи също ясно показват, че по – евтиният начин за отопление на търновци е централното топлоснабдяване.

От оптималната рехабилитационна лятна програма през последните години се наблюдава и тенденция за увеличаване на качеството на топлофикационната услуга или ясен тренд за минимизиране на авариите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране