23.01.2016 | 11:18
Овчаров: Борисов има най-голям интерес от предсрочни избори
БСП не скъса връзките с корпоративните сили, които управляваха Орешарски, каза бившият министър

Премиерът Бойко Борисов има най-голям интерес от провеждането на предсрочни избори и то колкото се може по-скоро. Това заяви бившият министър на икономиката и енергетиката в правителството на Сергей Станишев Румен Овчаров пред Нова телевизия. Според него това ще позволи на Борисов да се закрепи на власт след сътресенията в българската политика напоследък.

Той уточни, че от БСП не може да се очаква по-значимо присъствие в българската политика. „Новото ръководство на БСП през последната година и половина допусна страшно много грешки, които доведоха до загуба на доверие. Трябваше да се разграничат от правителството на Пламен Орешарски, а не чухме нито една дума за това. Трябваше да скъсат връзката с корпоративните интереси, които командваха БСП, не го направиха“, добави той.

Според Овчаров ръководството на БСП изобщо не е разбрало накъде върви новото ляво в Европа. „Орбан в Унгария и Качински в Полша са десни, но какво правят – вдигат детските и намаляват възрастта за пенсиониране, а БСП къде е? Издигаме лозунги отпреди 100 години“, добави той.

Овчаров коментира и цените на горивата като представител на държавата в бургаската рафинерия „Лукойл Нефтохим“. „За да кажем защо петролът е рекордно евтин, а бензинът на бензиностанциите – скъп, трябва да се отговори на въпроса има ли пазар на горива, има ли контрабанда, както и кой, и как търгува с тях“, каза Овчаров.

Според него на родния пазар на горива има много странни неща. „Комисията за защита на конкуренцията трябва да каже има ли картел на горива, но не го прави от години“, каза още Овчаров.

1 коментар

  1. Таня каза:

    „За да кажем защо петролът е рекордно евтин, а бензинът на бензиностанциите – скъп, трябва да се отговори на въпроса има ли пазар на горива, има ли контрабанда, както и кой, и как търгува с тях“, каза Овчаров.
    Та нали ти създаде картела на пазара на горивата !!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране