24.04.2024 | 12:44
Пълен клип от инцидента с журналиста Димитър Стоянов (видео)
бТВ публикува кадрите от уличната камера, заснела пълния сблъсък

Пълни кадри от една камера на инцидента, довел до ареста на разследващия журналист Димитър Стоянов публикува bTV. Вчера от МВР бе пуснат далеч по-кратък откъс, на който се вижда само част от спречкването. Новите кадри показват началото и почти до края на случилото се пред тази камера.

Ето ги и тях:

В публикация в социалните мрежи журналистът от BIRD.bg написа, че „дори и когато си пазаруваш кротко, винаги се намира някой тъпак, който да те нападне, защото пазаруваш от магазин, който той не харесва“. Не е ясно дали това значи, че е имало предишно спречкване в магазин, и след това сблъсъкът пред уличната камера.

От прокуратурата днес привлякоха Стоянов под наказателна отговорност за хулиганство и заплаха с оръжие и поясниха, че:

„…като освен, че е извадил боен пистолет на обществено място, същият е нанесъл и множество удари с крака и ръце в областта на главата и тялото на П.Л. Обвиняемият е отправял и множество обидни квалификации по адрес на мъжа, като се е заканил, че „ще му разбие главата“.“

Звук в кадрите няма, но в действителност се вижда нанасяне на удари и агресия и от двамата мъже. И дамата се включва с няколко удара. Мъжете спират и започват физическата саморазправа няколко пъти. Третият мъж помага заедно с дамата сблъсъкът да приключи.

Вчера главният редактор на BIRD Атанас Чобанов защити колегата си и отбеляза, че „нито има агресия, нито изстрел“ от негова страна. И добави:

„Това, което е съмнително в случая, е, че тази провокация се случва в момент, в който разследваме роднина на вътрешния министър, който пък ни съди за 65 хил. лв. за предишни наши разследвания.“

1 коментар

  1. Темида каза:

    Значи няма значение кой е почнал свадатапърви а наказват победителя, така ли?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране