24.10.2015 | 1:49
Паркинзи и виражи на всеки километър
Уникум селфи пойнт

Радио „Фокус“: Стана ясно днес, че на два от големите паркинги покрай автомагистралата ще бъдат организирани и базари за земеделските производители. Това е едно добро решение. Как стигнахте до него и как ще го осъществите?

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Да, защото много често по по-малките класове пътища, разбира се, има дори не само земеделски производители, но и производители, които продават стоката си, така че като част от мерките за подкрепа и на малкия бизнес, и на малките производители след техните апели, че все пак, когато се изграждат магистрали, те са добри глобално за икономиката, но най-малките пострадват – тези, които са работили на пътя. Затова взехме това решение, всъщност ние като част от проекта имаме ангажимент да направим няколко паркинга за почивка.

Сега това обаче, което ние допълнително ще направим, именно като жест към тези производители земеделски, е освен че ще изградим тези паркинги, те са изградени вече, на тях все още просто седи техниката, която трябва да бъде освободена, ние всъщност ще осигурим към тези паркинги електричество, захранване, за да може всъщност да се създадат едни комфортни условия, не някъде да седят отстрани на пътя на тъмно, некомфортно, а ние на самата магистрала, на тези паркинги ще поставим ток, захранване и ще облагородим така тези паркинги с необходимите съоръжения, за да може всъщност всички производители да могат да се позиционират и да започнат да работят и да продават продукцията си там като един жест към тях, за да са отново на магистралата – там, където има голям трафик.

Затова ще ни трябва, разбира се, и подкрепата на общините на територията, на която се намират те. Това ще се случи на двата големи паркинга, които са в района на Бобошево. Отделно от това, мисля, че стана ясно, но все пак да се възползвам да кажа, ако позволите, че и на другия голям паркинг, който имаме, в началото на този участък, това е при Дупница на 322-ри км на новия участък има също един много голям паркинг, който пък допълнително му беше развито озеленяване, цветя, ландшафт, включително и пейки. Идеята е там да привлечем и младите хора и туристите, и тези, които искат да видят природната красота. Защото България има уникална природа, а пък точно от тази участък, така се оказа, че точно на 322-ри км всъщност се срещат планините и се вижда и Витоша, ако застанеш от едната страна, и Рила, и гледката, наистина е уникална. В хубаво време просто това, което се вижда, е прекрасно и си заслужава да оценено. Затова ние така, както все станаха модерни селфитата, го нарекохме „Селфи-паркинг“, то е едно прекрасно място човек да се наслаждава на уникалната природа в този регион.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране