01.04.2017 | 0:45
Пародиен кандидат печели одобрение на изборите за президент в Сърбия
Лука Максимович е трети в надпреварата

Пародиен кандидат-президент в Сърбия се радва на завидна популярност сред избирателите. 25-годишният студент Лука Максимович е трети от 9 кандидати в последните проучвания преди вота в неделя.

Кандидат-президентът излиза на сцената, носен на ръце като римски император.  Той е студент по телекомуникации и има разностранни таланти – прави шоу с балкански ритми и пее арии от прочути опери.

Лука Максимович става популярен с образа си на измисления политик Любиша Прелетачевич, с прякор Бели. Пародира сръбския политически живот с много хумор и жлъч. Но съвсем сериозно спечели 20% на местните избори в родния му град Младеновац, събра необходимите за кандидат-президент 16 000 подписа и два дни преди гласуването има близо 10% одобрение. Така той изпревари дори стария националист Воислав Шешел и доскорошния кандидат за генерален секретар на ООН Вук Йеремич.

„Най-важното, хора, е че най-накрая има за кого да гласувате. 30 години едни и същи глави – всичките на по 60, 70 или на 50 години. но тяхното време свърши. Хора, дойде Бели. Млад, як, луд, който иска да се бори, иска да помогне, иска да пооткрадне, но иска и да дава. Това е най-важното, хора”, обръща се към избирателуте Максимович.

С вид едновременно на цигански барон и на мафиотски бос, Любиша Прелетачевич-Бели успешно дели мегдан с първите политически мъже на западната ни съседка. И удря звучен шамар на балканските политически нрави.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране