02.10.2018 | 12:10
Първанов: На мястото на Нинова бих оставил здравния министър да си свърши работата
Според него в Македония се очертава една перспектива на постоянна нестабилност

Това е патова ситуация, това е ситуация, при която имаме реми – равен резултат, но с вечно повторение на ходовете. Аз се опасявам, че става дума за нещо подобно. Така Георги Първанов, президент на България /2002г – 2012г./ определи пред БНТ резултатите от референдума в Македония.

„Резултатите от чисто политическа гледна точка идват да покажат, че в резултат на кампанията, организирана от екипа на премиера Заев не се постигна тази висока, очаквана, жадувана подкрепа за членството в ЕС и НАТО на база на договора с Гърция“, смята Първанов.

Според него в Македония се очертава една перспектива на постоянна нестабилност не само на етническа основа, но и на политическа. Консенсус е необходим, за да може Македония да върви напред, категоричен е Първанов.

По повод вота на недоверие на тема здравеопазване от страната на БСП, Първанов коментира, че опозицията е в правото си да иска вотове на недоверие – „това е начин да се предизвика обществен дебат по една или друга тема“.

„Що се отнася до темата – тя наистина е много щекотлива, много болезнена за мнозина българи и все пак, познавайки историята на прехода, мога да кажа, че не беше това темата и не беше това момента. Има един министър, имам удоволствието да го познавам в качеството му на финансов министър и експерт и който познава много добре и проблемите на системата на здравеопазването. Ако някой може да направи реформа, то това е този министър“, смята Първанов.

Ако аз бях опозиционен лидер, щях да го оставя да направи реформата, обясни Първанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране