16.02.2016 | 0:01
Първанов си вярва, че пак може да бъде президент
Двубой с Бойко Борисов за този пост би бил интересен, обяви лидерът на АБВ

Няма юридическа пречка да се кандидатирам за за нов президентски мандат. Това заяви в пред Канал 3 лидерът на АБВ и президент два мандата от 2002 до 2012 година Георги Първанов.

„Аз вече съм обърнал внимание върху текста на Конституцията, тъй като много хора без да са чели Конституцията или да са запомнили говорят за това, че може два последователни мандата да бъде президентът, не е така. Записът в Конституцията е различен, че президентът може да повтори мандата само веднъж. Но кой може да повтори мандата, този, който сега е върховен главнокомандващ, а не този, който е шеф на политическа партия. В случая аз съм председател на партия и не мога да повторя мандат“, обясни Първанов.

Кого точно ще издигне за кандидат за държавен глава формацията му ще стане ясно през май. Лидерът Георги Първанов каза още, че няма проблем да влезе в битка за най-високия пост в държавата с премиера Бойко Борисов, ако се стигне до такъв двубой.

„Няма проблеми, ще бъде интересна една такава кампания, но не съм сигурен дали Борисов го иска, а аз самият не съм се хвърлил в битката, това е само теоретичен вариант на този етап“, коментира лидерът на АБВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране