19.05.2016 | 15:17
Първи сблъсъци между ДПС и ДОСТ в Джебел
Полиция и жандармерия са разположени в града

Хиляди привърженици на ДПС и ДОСТ се събраха в Джебел за отбелязване на годишнината от Възродителния процес. В града е концентрирана много полиция и жандармерия.

На митинг на площада има 5000 души, повечето от които привърженици на ДПС от цялата страна. На мястото е и цялото политическо ръководство на ДПС, начело с Мустафа Карадайъ. Там е и лидерът на ДОСТ Лютви Местан, който при пристигането си беше освиркан хилядите симпатизанти на ДПС. Турският посланик отправи от трибуната поздравите си към жителите на Джебел.

Това е първият пряк сблъсък между ДПС и ДОСТ. Кметът на Джебел – Бахри Юмер, е в лагера на Местан, затова събиитето се очакваше с повишен интерес, а двата лагера са се амбицирали да демонстрират сила и да доведат множество поддръжници. Близо 200 униформени са разположени в различните части на града.

Хиляди се обърнаха с гръб към трибуната на площад „19 май“, когато започна приветственото слово на кмета Бахри Юмер.Ораторите са прекъсвани с викове „ДПС, ДПС“. На трибуна номер 1 – до чешмата-паметник на площада, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ наелектрезира публиката с: „В ДПС няма място за предатели“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране