13.06.2015 | 15:13
Пътуваме три часа от Бургас до Слънчев бряг
От Агенция "Пътна инфраструктура" не дават яснота докога продължава ремонта

Тотален ад на пътят от Бургас до Слънчев бряг. Взимането на 35-километровата отсечка отнема цели три часа. Разстоянието, което обикновено се минава за не повече от 30 минути, се превърна в досадно препятствие за летовниците.

Причина за това е ремонтът при квартал „Сарафово“. Ремонтните дейности започнаха в началото на седмицата. В няколко участъка от Бургас до „Сарафово“ автомобилите се движат само в едното платно и затова сутрин и вечер колоните са километрични.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ не се ангажират с конкретен краен срок, в който ремонта ще приключи и ще сложи край на пътния кошмар. Очакванията са това да се случи до края на месец юни.

Дотогава АПИ препоръчва на шофьорите, преминаващи транзитно през Бургас, да използват следните алтернативни маршрути:

В посока от Варна за автомагистрала „Тракия“: път І-9 – Слънчев бряг – Тънково – Каблешково – Брястовец – Изворище – Миролюбово – Пътен възел „Българово“/АМ „Тракия“.

В посока от Варна и Слънчев бряг за Бургас: 

Път І-9 Слънчев бряг – Тънково – Каблешково – Брястовец – Изворище – Банево – Минерални бани – Бургас

Път І-9 Слънчев бряг – Тънково – Каблешково – Брястовец – Изворище – Миролюбово – Бургас.

В посока от София за Варна: пътен възел „Българово“ (автомагистрала „Тракия“) – Миролюбово – Изворище – Брястовец – Каблешково – Тънково – І-9 Слънчев бряг.

В посока от Бургас за Слънчев бряг и Варна:Минерални бани – Банево – Изворище – Брястовец – Каблешково – Тънково – Слънчев бряг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране