27.07.2015 | 15:16
Пеевски и Бозукова са новите собственици на „Блиц“ и „Шоу“
Главният редактор на "Стандарт" придоби 50% от акциите в "Интермедиа"

Главният редактор и изпълнителен директор на вестник „Стандарт“ Славка Бозукова става собственик на 50% от акциите на „Интермедия“.

В дружеството влизат водещата агенция „Блиц“ и вестниците „Шоу“, „Над 55″ и „Доктор“. Бозукова придобива акциите от Георги Ст. Илиев, с когото досега бяха изпълнителни директори в „Интермедия“, както и акциите от Пламен Каменов.„Като дългогодишен главен редактор и изпълнителен директор на в. „Стандарт“, ще се опитам да направя по-ефективна връзката между традиционните печатни издания и информационните интернет агенции“, заяви Славка Бозукова.

„В изданията на „Интермедия“ работят безспорни професионалисти. Техните успехи са забележителни. Доказателство за това е, че агенция „Блиц“ и печатните издания на „Интермедия“ са водещи в своята област. Смятам, че именно поради тази причина те не се нуждаят от съществени промени в журналистическата сфера. Моята цел е да затвърдя пазарната позиция на „Интермедия“ и да направя развитието на фирмата и изданията в нея още по-бързо и успешно“, заявява Бозукова в официално изявление на медийната група.

„Гордея се с успешното ноу-хау, което заедно с целия екип на в. „Стандарт“ наложихме и така превърнахме изданието не само във влиятелния вестник, но и в медията, която е в основата на всички значими обществени кампании. С придобиването на собственост в „Интермедия“ смятам, че тази обществена роля на медиите ще се мултиплицира“, каза още Славка Бозукова.

По този начин агенцията вече и изцяло подчинена на ДПС. Останалата част от акциите на „Интермедиа“ ООД са държат от доверено лице на движението. Запознати очакват и промяна в редакционната политика на сайта. До момента бившите вече съсобственици Георги Илиев и Пламен Каменов отказваха да изпълняват някои от поръчките на КОЙ.

Славка Бозукова обаче не обелва и дума за дълга от 6,4 млн евро към „Булит 2007“ ЕООД. Става дума за необслужвани кредити на „ГМ Прес“ – съиздател на „Стандарт“, освен това на „Шоу“ и сайта „Блиц“ и издател на регионалните “Марица” и “Струма”. 6,4 млн евро или над 13 млн лева, без лихвите висят и съдът още не се е произнесъл. Милионите са отпуснати в периода от февруари  2011 г. до юни 2012 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране