25.04.2018 | 17:24
Пеевски продаде „Монитор“ и „Телеграф“ на „Ню Имидж“
Компанията става собственик на 50% от "Телеграф", "Монитор", "Меридиан мач" и "Политика"
Компанията „Ню Имидж България“ ЕАД, чиято основна дейност досега бе производство на филми и е собственик на филмовото студио „Ню Бояна Филм“, купува 50 процента от най-големите вестници в България – „Телеграф“, „Монитор“, „Меридиан мач“ и „Политика“. това става ясно от официално съобщение на компаниите, които участват в сделката.Ето и официалното съобщение:

С настоящото Ви уведомяваме, че, днес, 25 април, между „Интръст“ ЕАД, като продавач и „Ню Имидж България“ ЕАД, като купувач, се подписа предварителен договор за придобиване на 50% от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД, което дружество е издател на печатните медии „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“, и е акционер в регионалната медия „Издателска къща Борба“ АД.

Приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията. Печатните издания, предмет на сделката, са сред водещите в страната, като всекидневникът „Телеграф“ е изданието с най-висок тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар.

„Ню Имидж България“ ЕАД създава специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие. „Ню Имидж България“ ЕАД е част от американската компания „Nu Image Inc.“, чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио „Ню Бояна Филм“ и е добре позната в България.

Посредством сделката страните желаят да развият дейността на печатните медии, като ще работят съвместно за създаване на високи журналистическите стандарти и утвърждаването на медийния плурализъм.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране