22.02.2024 | 10:26
Пеевски разкри: Христо Иванов пи мазно турско кафе и седеше в скута ми
Лидерът от ПП-ДБ искал Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд да стане главен прокурор, интригантства корупционерът

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски атакува остро единия от лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Христо Иванов. В изказване пред репортери в Народното събрание той заяви: „Кое е лошото на ДПС? Девет месеца. Че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случи Конституцията, и всичките ми идваха час през час, докато направим промените, които са важни за България. И ние ги направихме за хората. Сега ще ми казва днеска в интервю за „Дневник“, че отново ще извади темата ДПС! Коя бе, Христо, приятелю мой?“

ДПС, според Пеевски, била национално най-отговорната партия и крепяла това правителство девет месеца.

„И ако нас ни нямаше, нямаше да го има. Маските трябва да паднат, Христо! Искам да го знаеш, приятелю мой! Всичко свърши. Вие сте ми ясни! Благодаря ви!“, отсече парламентарният водач на ДПС и отказа да отговаря на въпроси.

Преди това той обясни и че Христо Иванов и олигарсите зад него искали да овладеят прокуратурата.

Имало добри разговори за Конституцията. Но Христо Иванов излъгал, като поискал правилото за избора на членовете на регулаторите с две трети мнозинство да не е заложено императивно в основния закон.

В пленарната зала днес, според Пеевски, се случило нещо нечувано. „Изявените евроатлантици от ПП-ДБ“ в момента проваляли проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа заради Свилен Спасов – той бил агент на Държавна сигурност, който бил „лично посочен от тях в борда на това дружество“.

„Обида не може да има, защото ние отказахме, лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи, в моя кабинет“, обясни още Делян Пеевски.

А „делкането“ било за това как ще се избере Висшият прокурорски съвет – „за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия „Антикорупционен фонд“ за главен прокурор“.

„И за зам.-главен прокурор – Сава Петров. Лично седя зад думите си. Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Това е истината. Битката е за КОНПИ и за прокуратурата, колеги! Олигархията иска да овладее държавата. Нищо повече не се случва“, каза още видимо изнервеният Делян Пеевски.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране