13.07.2015 | 0:59
Пената навърши 70
УЕФА уважи Стратега

Официалният сайт на УЕФА честити рождения ден на треньор №1 на България за ХХ век Димитър Пенев, който вчера навърши 70 години. Европейската централа описва кариерата на Стратега от Мировяне като футболист и треньор.

„Все още ме боли за това, че не играх във финала на КЕШ с ЦСКА през 1967 година след три страхотни мача срещу „Интер“, споделя Пенев пред уебстраницата на УЕФА. „Другото, за което съжалявам още, е един полуфинал и в него пак са замесени италианци – Световното първенство през 1994 година в Щатите. И до днешен си мисля, че ЦСКА и България можеха да извървят пътя до края. Като юноша трябваше да вървя по 6 километра на ден, за да тренирам с „Локомотив“ (София)“, припомня си специалистът.

„Тъжно е да виждам проблемите на „Локомотив“ и ЦСКА и че те не са част от елита. Играх заедно и срещу много велики футболисти. Не мога да кажа кой беше най-добрият. За мен просто винаги беше чест да изляза на терена. Наслаждавах се на всеки миг от кариерата си“, завършва Пенев пред сайта на централата.

Междувременно станаха ясни абонаментните карти за домакинските мачове на ЦСКА в Сектор “Г”. През новия сезон те ще струват по 50 лева. За ученици и студенти ще има специално намаление – 30 лева. Ясни са и цените на билетите за домакинските срещи на “Българска армия” за новия сезон в Югозападната “В” група. Място в Сектор “Г” ще струва 3 лева. По-скъп ще бъде входът на централните трибуни, като в Сектор “А” ще се влиза за 7 лева, а в Сектор “В” – за 5 лева. Следващата контрола на ЦСКА е на 14 юли (вторник) от 10 часа сутринта в Тетевен срещу втория отбор на „Литекс“. В първата си проверка “червените” загубиха от Спартак (Плевен) с 0:1 пред близо 5000 свои зрители.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране