27.01.2024 | 21:27
Пепи Еврото е жив! НАП му връчи ревизионен акт
Бившата му жена Любена Павлова дължи над 100 000 лв. данъци – „смешна сума за нейните възможност“

Докато прокуратурата (уж) търси обвиняемия Петьо Еврото в чужбина, НАП успя да му връчи ревизионен доклад. Това категорично опровергава медийните публикации, че Петьо Петров е починал от инфаркт в Дубай.

Проверка на сайта “Бърд.бг“ установи, че приходната агенция е пред финализиране на ревизионното производство срещу мозъка на „Осемте Джуджета“. През юни м.г. Еврото най-напред е „поканен“ да даде обяснения по ревизията. Няма данни да е дал такива. Месец по-късно е отново призован, за връчване на междинно решение на НАП. И вече през октомври е финално призован, за да си получи ревизионния доклад (РД), който е предпоследната стъпка преди самия ревизионен акт.

В двуседмичен срок след това, НАП обявява ревизионния акт за връчен, считано на 24.10.2023. Доколкото оттогава вече минаха три месеца – и няма данни Еврото да е оспорил РД – то най-вероятно съвсем скоро предстои издаването и на финалния ревизионен акт (РА). Какво е установил РД засега не е известно, понеже НАП упорито отказва информация по въпроса.

Същевременно, ревизията срещу Любена Павлова (бивша Петрова) е приключила. По наша информация, тя вече е обжалвала РА по вътрешно-административен ред – който е задължителната стъпка преди обжалване пред съд. РА е установил данъчни задължения на Любена в размер на над 100 хиляди лева – смешно малка сума, според нас, за нейните сериозни „възможности.“

Предстои да видим дали директорът на ОДОП ще „смачка“ ревизионния акт (няма да е за пръв път, когато се касае за неслучайни хора). Или пък на Любена, която също е обвиняема, ще и са наложи да защитава „доходите“ си пред независим и обективен съд.

Припомняме, че водопроводчикът Йовчев от „Барселонагейт“ се скри от съда, като плати накуп близо 300 хиляди лева данъци. Откъде взе той тези пари остава мистерия и до днес – а очевидно това вече не вълнува и НАП. Елемент от крепкостта на „сглобката“, вероятно, която назначеният от Асен Василев шеф на НАП РуменСпецов не желае да клати. Образно казано.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране