17.11.2015 | 12:47
Петков: Плевнелиев да бъде освидетелстван и отстранен веднага!
АБВ заклейми президента за нападките му срещу Русия
Румен Петков

АБВ остро осъди поведението на президента Росен Плевнелиев спрямо Русия. Плевнелиев е неадекватен, той трябва да бъде освидетелстван и отстранен от длъжност веднага.

„Реалното определение е много по-тежко, този човек е вреден за България! Той опозори България пред целия свят. Не може на гърба на 200 трупа в Париж и ужасени хора ти да демонстрираш, че имаш болен мозък. Да кажеш, че Русия е ударила сайта на ЦИК и на това недоразумение, което е попаднало на „Дондуков“ 2…“, избухна Петков.

Петков каза, че понякога е склонен да хвали някого незаслужено и затова използва тази по-мека дума „неадекватен“. Да си подаде оставката веднага и да престане да позори страната, изригна зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред медиите в коментар на интервюто на държавния глава пред „Индипендънт“. В него Плевнелиев обвинява, че Русия стои зад хакерските атаки в сайта на ЦИК и президентството.

Понеже той мрази Русия държи да злепостави България. „Индипендънт“ не е „Септемврийска победа“ – Плевен, заключи Петков. АБВ обаче нямало да иска импийчмънт през декларацията в парламента, която готви на темата терор и отношения с Русия.  Партията изразявала само своята партийна позиция президентът да се оттегли и нямала да иска Народното събрание да се намесва в разделението на властите, поясни Мариана Тодорова, говорител на парламентарната група на АБВ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране