05.03.2024 | 9:26
Пироман тормози съседите си, пали асансьори и хората се страхуват за живота си
Арестували го, след като заплашил човек от блока, който му позвънил на вратата, че ще излезе с нож

Пироман тормози цял блок в столичния квартал Обеля. Пред Нова телевизия Нина Лачева сподели, че се страхува за живота си. Нейни съседи добавиха, че също не се чувстват защитени.

Разтревожените съседи сигнализирали институциите и вече има задържан.

„Този човек не го познавам. Разбрах от съседи, че са го виждали, когато са се случвали тези събития. Идвали са обаче разследващи групи от 9 РПУ. Тогава един от съседите е казал, че иска да му звънне на вратата, за да види какво се случва. Бил е обаче агресивен. Казал, че ще излезе с нож и полицаите са го арестували. На следващият ден обаче си е бил вкъщи“, разказва Лачева.

Живеем в страх, добавя тя.

„Част от съседите се изнесоха от блока. Децата ни се страхуват да се качват в асансьора“, каза пък Светлин Иванов, чието дете едва не е пострадало при двете паления на асансьора.

„То отваря вратата и асансьорът тръгва преди да е влязъл. За малко да падне в шахтата, Дръпна го майка му. Съседи са счупили стъклото, за да го изгасят огъня. Тогава от пожарната казаха, че имало технически проблем, а не палеж. Второто запалване на асансьора обаче бе в 23 часа. Бяхме на гости на едно семейство на 16-ия етаж и пак големият син отвори вратата. Тогава видяхме, че гори тубичка със запалителна течност за запалки. Била е запалена малко преди това“, добавя той.

Близо 100 семейства се притесняват да спят в собствения си дом, защото не знаят какво ще се случи, докато са си вкъщи, каза репортерът на Нова телевизия Татяна Йорданова.

„Още при влизане във входа мирише на изгорели кабели. Единият асансьор не може да бъде отворен, защото е опасен“, добавя тя.

„В началото някой палеше копчетата на асансьорите. Ние решихме, че е детска игра, но след това съседи започнаха да намират запалени салфетки вътре. Не обръщахме внимание, докато една нощ срещу 1 март някой написа във Фейсбук страницата на блока някой написа да сложим камери. След като бяха монтирани, но не бяха свързани още, започнаха по-сериозните палежи“, разказва Нина Лачева.

„През нощта ми звънна една съседка и ми каза, че има страшен дим в коридора. Бяха запалени таблата на операторите, които ни обслужват“, добавя тя.

„На 3 март около 19:30 часа се прибирахме от екскурзия, качихме се в асансьора. Пет минути след прибирането ни вкъщи се чу взрив. Запален е същият асансьор. Той се е движил на отворена врата“, каза съседката й Светослава Василева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране