24.04.2016 | 0:01
Питат Кунева защо Цветан Василев е в настоятелството на УНСС
Въпросът е отправен от депутатите Методи Андреев (ГЕРБ), Петър Славов (Реформаторски блок) и Мартин Димитров (Реформаторски блок)

Депутати са отправили парламентарно питане до вицепремиера и просветен министър Меглена Кунева защо на интернет страницата на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) все още фигурира като част от Съвета на настоятелите шефът на Надзорния съвет на фалиралата КТБ Цветан Василев.

Въпросът е отправен от депутатите Методи Андреев (ГЕРБ), Петър Славов (Реформаторски блок) и Мартин Димитров (Реформаторски блок).

„УНСС е един от най-авторитетните български университети. При това положение е неприемливо лица, срещу които има наказателно преследване, искане от българските власти за екстрадиране и отказ от тях да се явят пред българското правосъдие, да фигурират сред Съвета на настоятелите“, се посочва в питането.

Депутатите питат Кунева какви действия ще предприема за справедливо и разумно решаване на въпроса.  По закон обаче висшите училища у нас са автономни и министърът на образованието няма право на намеса в избора и състава на органите им на управление.

1 коментар

  1. Горчиво каза:

    Пореден абсурд свързан с името на Цветан Василев. Истинският проблем обаче не е в това, че Василев фигурира сред Съвета на настоятелите на УНСС. По-притеснителното е, че той все още е на свобода. Един господ знае кога ще бъде екстрадиран от Сърбия и съден за злоупотребите, които е извършвал докато еднолично е управлявал КТБ и е използвал парите на вложителите, за да финансира своите странични политически и медийни проекти

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране